zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2010
plaatje: Marijke Helwegen trekt het land door met haar witte en zwarte “uitvaartduiven”

Marijke Helwegen trekt het land door met haar witte en zwarte “uitvaartduiven”

Geplaatst: 10 maart 2010
plaatje: bulletMarijke Helwegen, Vredesduivenkoningin van Nederland, gaat samen met René Dijkhuizen van Columbadecoraties op pad met haar geliefde witte en zwarte vredes / uitvaartduiven.`
De duif staat symbool voor hoop, liefde en vrede. Door witte of zwarte duiven van Marijke op te laten bij een uitvaart, kan het verlies dragelijker worden. Het kan de laatste groet symboliseren van degene die u verlaat. Ook kan de duif gezien worden als de geest die naar huis terugkeert. Marijke weet door middel van een korte persoonlijke toespraak de nabestaande tot steun te zijn en troost te bieden.De ervaring leert dat uitvaartduiven, door Marijke op liefdevolle wijze aangeboden, een goede afleiding zijn voor de kinderen en kleinkinderen, de uitvaart wordt hierdoor als minder belastend ervaren.

Paarse rouwmand
Tijdens de uitvaartplechtigheid heeft Marijke de "Paarse rouwmand" bij zich waar vanuit 2 witte of zwarte postduiven gelost kunnen worden. De paarse rouwmand is bekleed met paarse stof, versierd met zilverkleurig lint en afgezet met zwarte elementen. Op de bovenkant van de mand zijn twee zilverkleurige engelen en vier toefen zwarte verenpluimen bevestigd.

Bloemenmand
De "Bloemenmand" eveneens door Marijke meegenomen, is wit gelakt en bekleed met paarse stof, versierd met zilverkleurig lint. Uit de bloemenmand kunnen bloemblaadjes gestrooid worden. Ook liggen er losse bloemen in, die door Marijke uitgereikt worden aan de nabestaanden die de bloemen vervolgens op de kist van hun dierbare kunnen leggen. Aan de bloemenmand kan een lint bevestigd worden met de tekst "De laatste reis" of een tekst naar eigen keuze.

Luxe duivenkoets
De "Luxe duivenkoets" waar vanuit 4 witte postduiven gelost kunnen worden.
Deze duiven koets is uniek in Nederland en kan speciaal voor uitvaartplechtigheden worden ingezet.
De duiven koets is okergeel van kleur en bespannen met rood fluwelen doek en enkele goudkleurige elementen. De duiven koets is makkelijk verrijdbaar en kan voorop gaan in de rouwstoet vanuit de aula naar het graf, alwaar de duiven gelost kunnen worden.


Wij werken met goed getrainde witte en zwarte postduiven die na het oplaten weer direct terug vliegen naar hun huis.

Vanzelfsprekend worden onze duiven bij slechte weersomstandigheden niet opgelaten, hier heeft Marijke dan wel een mooi alternatief voor.

Voor meer informatie kunt u kijken op:

Columbadecoraties
www.columbadecoraties.nl
http://www.columbadecoraties.nl/plechtigheden.html
columba20@hotmail.com
Tel. 06-20713021


terug naar overzicht