zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2009
plaatje: Laatste nieuws: Voor altijd beurs `Bewust leven, bewust sterven`

Laatste nieuws: Voor altijd beurs `Bewust leven, bewust sterven`

Geplaatst: 27 oktober 2009
plaatje: bulletIn deze nieuwsbrief de laatste berichten over de activiteiten die a.s. zondag 1 november tijdens de ‘Voor Altijd...’ Beurs in het Archeon te Alphen a/d Rijn gaan plaatsvinden. Op http://www.vooraltijdbeurs.nl kunt u lezen welke exposanten u deze dag een schat aan informatie en producten in relatie tot sterven, afscheid nemen en rouwen, gaan aanbieden. Met deze informatie en producten geven we de bezoeker de gelegenheid om een brug te bouwen tussen leven en sterven.
Kortingsbon
De kortingsbonnen voor toegang tot het Archeon kunt u aanvragen via de site http://www.vooraltijdbeurs.nl/kortingsbon.html

Openings- en sluitings ceremonie 1-11-2009
o.l.v. Linda Wormhoudt - www.soulritual.nl

Wanneer u rond 10:30 de sjamanentrommels hoort van Conny Gielis, Onno Peper en Erica Bosch, dan is dit het teken dat de openingsceremonie gaat beginnen. Volg het geluid van de trommels en ze zullen u leiden naar de binnenplaats van het Badhuis. Waar Marileen Fabels (uitvaartdanseres) een dans uitvoert waarmee zij de harten van de mensen opent.

Rondom het bad op de binnenplaats staan drie assistenten klaar waar u, als u daar behoefte aan heeft, gesmudged kunt worden. (Smudgen is een indiaans ritueel. Het dient om jezelf, een voorwerp of een plek te reinigen, in te wijden en/of met kracht op te laden. Hiervoor worden kruiden gebrand in een schelp. Door er met een veer rustig over heen te wapperen wordt de rook door de ruimte verspreid.)

Linda Wormhoudt verwelkomt iedereen en zal de bezoekers uitnodigen kaarsen rondom het bad te ontsteken ter ere van allerheiligen en allerzielen. Ook zal kunstenares Christien Claasen haar sterren-drijflichten te water laten. Tijdens het ontsteken van het licht zal Barbara Wessel het Ave Maria zingen.

De ‘Voor Altijd...’ Tijdcapsule
Op 1 november vragen wij u om ook een moment bij uzelf stil te staan en uzelf de vraag te stellen: Wat wil ik doorgeven aan mijn dierbaren? We zullen hiervoor een tijdcapsule gaan openen waar u de hele dag uw geschreven gedachten en wensen in kunt doen. Mirjam Luijten van Lifestories zal u hierin begeleiden. Tijdens de sluitingsceremonie zal deze tijdcapsule begraven worden op een mooie plek in het Archeon. Een waardevolle schat voor toekomstige generaties.

Levenswiel (Steencirkel)
Als afsluiting van de ceremonie gaan we een levenswiel van stenen leggen. Het levenswiel, ook wel jaarcirkel genoemd, is een gebruik wat overal ter wereld voorkomt. Op de vier hoofdwindrichtingen leggen we basisstenen neer voorzien van een kleur die de richting aangeeft. (geel-Oost, rood-Zuid, zwart-West, Wit-noord). Daarna kunt u zelf een steen neerleggen. Daarna kunt u zelf met een bepaalde intentie een steen neerleggen. Linda Wormhoudt zal uitleggen waar de windrichtingen voor staan zodat u uw keuze kunt maken waar u een steen kunt neerleggen.

Heeft u geen steen bij u, dan zult u er vast wel één tegen komen op het park. Het is de hele dag mogelijk om stenen te leggen in het levenswiel.

www.ifoundastone.nl
Roelof Lange en Jacqueline Brouwers van www.ifoundastone.nl vonden ook stenen op hun pad. Speciaal voor deze dag hebben ze stenen beschilderd en neergelegd op het terrein van Archeon. Het lot beslist of de steen gevonden gaat worden of gewoon weer opgaat in de natuur. Wordt een steen gevonden en aangemeld op de site dan nemen zij contact op met de vinder.

16:45 uur - Sluitingsceremonie
Aan het einde van de dag kunt u tijdens de sluitingsceremonie uw steen weer meenemen.
De sluitingsceremonie zal om 16:45 starten. Als u rond deze tijd de sjamanentrommels hoort...

--------------------------------------------------------------------------------
Tijdens deze dag is er ook een breed aanbod van lezingen en workshops om de thematiek van bewust leven en sterven vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Ieder uur is er de mogelijkheid een lezing te bezoeken. Hieronder laten we u alvast kennis maken met de Klankrituelen die op deze dag worden gegeven door Conny, Onno en Erica.

Klankrituelen
Klankrituelen bij Sterven, Afscheid nemen en Rouw - Conny, Onno en Erica

12:00 - 13:15 Klankritueel
13:45 - 14:30 Lezing klankrituelen
15:00 - 16:15 Klankritueel

Via de site kunt u zich opgeven voor het klankritueel.

Klankrituelen
Ondersteunen het proces van sterven afscheid nemen en rouw.
Met hun klanken en onze persoonlijke begeleiding. In vele niet-westerse culturen is het samenkomen in klankrituelen al duizenden jaren gebruikelijk en bijzonder effectief. Wij willen graag klankrituelen aanbieden in onze cultuur.

Tijdens de klankrituelen maken we gebruik van instrumenten met een oerklank. Deze instrumenten laten je ervaren in diepere lagen van jezelf te komen. We werken met sjamanentrommels, klankschalen , didgeridoo, fluit, gong en nog vele andere instrumenten.

Een persoonlijke manier van afscheid nemen
Klankrituelen kunnen worden ingezet waar behoefte is aan bezinning, een moment voor jezelf in de veilig intimiteit van de groep. Een klankritueel kan plaats vinden voor of tijdens een afscheidsceremonie, maar ook tijdens het rouwproces.

Klankrituelen zijn ontstaan vanuit en intensieve samenwerking van Conny Gielis en Onno Peper van House of Vision en Erica Bosch van Klankcentrum Haere mai. Tijdens de klankrituelen vloeien onze energieën samen en bundelen we onze persoonlijke kwaliteiten. We hebben ons laten inspireren door het gedachtegoed van het westen, het sjamanisme en het boeddhisme. Telkens mogen wij getuigen zijn van de liefdevolle kracht van de klanken, die helpen bij het persoonlijk proces

Tijdens de beurs beschikken wij over een eigen ruimte waar wij U uitnodigen om een klankconcert te komen ervaren, tevens zullen wij daar ook een lezing verzorgen.


--------------------------------------------------------------------------------
Beursprogramma 1-11-2009

Herberg (grote zaal)
• 11:30 - 12:30 Waarde geven aan je (levens-)tijd door te doen wat ertoe doet! - Mirjam van Zweeden
• 12:30 - 13:30 Van de wieg tot het graf - Hedi Hegeman / Kairos rituelen
• 13:30 - 15:30 Fysieke onsterfelijkheid - Hans de Waard
• 15:30 - 16:30 Tekenen herkennen uit het Hiernamaals - Liesbeth van Dijk

Herberg (kleine zaal)
• 11:30 - 12:30 Ontwerp uw eigen uitvaart - Hans Scheel / Monuta
• 12:30 - 13:30 Ja zó was ze. Ja zó was hij - Dinne van der Vlis / Stories of your life
• 13:30 - 14:30 Sterven op je eigen manier - Marjolijn den Dool
• 14:30 - 15:30 De Levensjas (lezing) - Pastor Liesbeth Winters-Jonas
• 15:30 - 16:30 Workshop Dagboek Schrijven - Pauline van Munster

Badhuis
• 11:00 - 12:30 Familieopstellingen - Lydia de Wit / Innerguiding
• 12:30 - 13:30 Wie de dood kent, leeft anders - Yolanda Rijks
• 13:30 - 14:30 Rituelen rondom sterven en de overgang - Linda Wormhoudt
• 14:30 - 15:30 Het leven is een kunst - Anky Floris
• 15:30 - 16:30 De kleuren van het leven - Tineke Visser

Wandelworkshop
Ochtendwandeling start om 11:00
Middagwandeling start om 14:00
Spiegel je aan de natuurlijke ritmes van de aarde - Gerwine Wuring / Bureau Aerda

Creatieve workshops (doorlopend de hele dag)
Vlindervriendjes maken - Bertina Slettenhaar / Teatral

Live muziek (doorlopend de hele dag)
Marja Boeve - Muziek die je raakt
Marcel Luntungan - Luntungan.com
Barbara Wessel - Moving through music
Belinda van der Pool - Blue Bird

Performances
Marileen Fabels - Uitvaartdans
Rondwandeling - Pastor Liesbeth Winters-Jonas - De Levensjas

terug naar overzicht