zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2009
`Bewust leven, bewust sterven`

Voor Altijd..." herdenkingsbeurs met Allerheiligen in Archeon

Geplaatst: 18 september 2009
plaatje: bulletALPHEN A/D RIJN, 20090918 -- Op zondag 1 november 2009 van 10:00 uur tot 17:00 uur organiseert Voor Altijd... een beurs met als thema `Bewust Leven, Bewust Sterven` op het terrein van het Archeon te Alphen a/d Rijn. Met het thema `Bewust leven, bewust sterven` wordt onder meer bedoeld het bewust worden van je eigen sterfelijkheid. En door deze bewustwording, herwaardering te vinden voor het leven zelf. Het leven hervinden, ook na het verlies van een dierbare.
Deze beurs zal worden gehouden op het terrein van het Archeon te Alphen a/d Rijn. Voor deze locatie is speciaal gekozen vanwege het unieke karakter van het Archeon waar de cultuurgeschiedenis centraal staat, van de eerste bewoners tot aan de Middeleeuwen.

Buiten het normale beurs-programma organiseert Archeon deze dag ook diverse activiteiten rondom het thema `Bewust leven, Bewust sterven`. Zo zullen er bijv. rondleidingen gegeven worden in de prehistorie en Romeinse tijd over begrafenisrituelen van vroeger. Ook zal er een Middeleeuwse begrafenis getoond worden. Hiermee leggen we de link dat dit thema van alle tijden is en ons allemaal treft. Daarnaast organiseert Voor Altijd... een speciale openings- en sluitingsceremonie. Aan het einde van de dag staat er buiten een lichtstraat van kaarsen opgesteld ter ere van Allerheiligen. Tijdens deze dag is er ook een breed aanbod van lezingen en presentaties om de thematiek van bewust leven en sterven vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Ieder uur is er de mogelijkheid een lezing te bezoeken. Voor het volledige programma zie www.vooraltijdbeurs.nl/programma.html

Kortingsbon

Omdat de beurs op het terrein van het Archeon wordt gehouden, zal men entree moeten betalen om het park te betreden.

Normaal is de toegangsprijs voor het park 16,90 euro maar met de Voor Altijd... kortingsbon kunnen bezoekers Archeon en de beurs voor 10,00 euro betreden. Deze kortingsbon is alleen geldig op 01-11-2009. 1 bon p.p.

Via diverse kanalen zullen er kortingsbonnen verspreid worden. Ook is het mogelijk om de kortingsbon te downloaden via de site www.vooraltijdbeurs.nl/kortingsbon.html en uit te printen of u stuurt een e-mail naar info@vincentia.nl met als onderwerp `kortingsbon`. Vermeld hierin uw naam en adres en het aantal kortingsbonnen die u wilt ontvangen. Deze worden u dan gratis toegestuurd.

Meer informatie over deze beurs en het programma is te lezen op www.vooraltijdbeurs.nl
terug naar overzicht