zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2024
plaatje: Loop Biotech wil via crowdfunding € 2 miljoen ophalen
Deze lente kan iedereen investeren in het verrijken van de aarde

Loop Biotech wil via crowdfunding € 2 miljoen ophalen

Geplaatst: 20 maart 2024
plaatje: bulletLoop Biotech, bekend van de paddenstoelendoodskist die de aarde verrijkt, trapt deze lente af met een nieuwe mogelijkheid voor investeerders. Op 20 maart opent de crowdfunding waarmee de Nederlandse scale-up in twee weken tijd €2 miljoen op wil halen. Locatie voor deze investeringsronde is Invesdor, het grootste platform voor duurzame projecten in Europa. Deelname is al mogelijk vanaf €250, waarmee investeren in nieuw, natuurlijk leven voor iedereen toegankelijk wordt. Naast geld ophalen voor de financiering van meer geautomatiseerde productie, het uitbreiden van distributie en marketingactiviteiten, wil Loop Biotech tevens mensen aanspreken die dit innovatieve initiatief een warm hart toedragen. Dankzij een startbedrag ingelegd door onder andere strategisch partner Limbraco en Orange Wings Investments, staat de teller nu op €500.000.


Meebouwen aan circulaire toekomst
Loop Biotech speelt in op de groeiende vraag naar natuurlijk afbreekbare uitvaartproducten. De duurzame doodskist, urn en baar zijn levende gebruiksobjecten van upcycled hennep en mycelium, het ondergrondse wortelnetwerk van paddenstoelen. Een Loop-doodskist wordt in zeven dagen gegroeid en gaat in ideale condities in 45 dagen volledig op in de natuur. Deze manier van begraven, waarvan al meer dan duizend mensen gebruik hebben gemaakt, vormt een organische bron voor nieuw leven. Partner Limbraco is een nieuwe partner die Loop helpt bij het opschalen. Dit eveneens Nederlandse bedrijf is internationaal toonaangevend in turn-key paddenstoelenfarms en duurzame klimaattechnologie. De crowdfundingsronde, die de kans biedt om als aandeelhouder van Loop Biotech mee te bouwen aan een circulaire toekomst, loopt van 20 maart tot en met 3 april 2024.
De Loop compleet
Bob Hendrikx, CEO en oprichter van Loop Biotech, over de crowdfunding op Invesdor: “De inzet van deze investeringsronde is de Loop-producten toegankelijk maken voor iedereen en voor ieder budget. Dat kan niet zonder op te schalen. De vraag groeit en we willen onze fabriek uitbouwen om sneller, beter en goedkoper te kunnen produceren. Tegelijkertijd willen we de dood bespreekbaarder maken. Wij bieden een nieuwe visie op uitvaartproducten: duurzaam, design en goed voor mens en planeet. Steeds meer mensen kopen nu al een voucher voor hun Loop-begrafenisproduct later. Zo werken we samen aan het leefbaarder maken van de aarde, voor onszelf en voor de volgende generaties. We maken de loop compleet!”
Over Loop Biotech
Loop Biotech is de visionair en biodesigner van ‘s werelds eerste levende doodskist, onderdeel van een nieuwe generatie uitvaartproducten die de aarde verrijken. Het bedrijf is in 2020 opgericht door Nederlander Bob Hendrikx en hoopt de balans met de natuur te herstellen, door op internationale schaal een milieuvriendelijk alternatief voor alledaagse producten te bieden. Loop richt zich in eerste instantie op de uitvaartindustrie. De Loop Living Cocoon™ is een baanbrekend, innovatief en duurzaam alternatief voor de traditionele doodskist. De lancering van deze levende doodskist, baar (Loop ForestBed™) en urn (Loop EarthRise™) en de groeiende vraag naar deze producten, bevestigen de behoefte aan natuurvriendelijke oplossingen voor uitvaarten.


terug naar overzicht