zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2022

Onderzoek DELA: bijna helft Nederlanders wil uitvaart verduurzamen

Geplaatst: 8 juni 2022
plaatje: bulletMeer dan twee op de vijf Nederlanders (41%) vindt het belangrijk dat hun uitvaart het milieu zo min mogelijk belast. Dat blijkt uit het Nationale onderzoek naar de Dood, Afscheid en Verder leven in opdracht van coöperatie DELA. In consumentenaankopen is de afgelopen jaren een trend te zien dat mensen duurzamer consumeren. Ook bij een uitvaart vinden Nederlanders duurzame alternatieven dus belangrijk.
Het onderzoek is gehouden onder een representatieve vertegenwoordiging (N=1.570) van Nederlanders boven de 25 jaar. Opvallend is dat maar dertien procent van de Nederlanders zegt milieubelasting onbelangrijk te vinden. Dit beeld geldt voor alle regio’s in Nederland. Er zijn dus geen verschillen tussen bijvoorbeeld de Randstad en Zuid-Nederland.

Over het onderzoek
Het Nationale onderzoek naar de Dood, Afscheid en Verder leven is dit jaar voor het eerst gehouden en brengt de kijk van Nederlanders in beeld op de omgang met het levenseinde. Behalve terugkerende vragen over angst voor de dood en uitvaartrituelen, is dit jaar ook gevraagd naar bijvoorbeeld de veranderingen voor uitvaarten als gevolg van de coronacrisis.

Over duurzame uitvaarten
Meer informatie over groene uitvaarten en mogelijkheden om een uitvaart minder milieubelastend te maken vindt u op https://www.groeneuitvaart.nl
terug naar overzicht