zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2022
plaatje: Inspiratie dag rondom het thema ‘Duurzaamheid’ op de begraafplaats Bosdrift te Hilversum. 

18 april (2e Paasdag) van 10:30 tot 16:00 uur: 

Inspiratie dag rondom het thema ‘Duurzaamheid’ op de begraafplaats Bosdrift te Hilversum. 


Geplaatst: 4 maart 2022
plaatje: bulletOp deze dag zullen diverse bedrijven en particuliere initiatieven rondom duurzaamheid in de uitvaart aanwezig zijn om informatie te geven maar ook om te laten zien, wat er zoal speelt in deze tijd op dat gebied. Van biologisch afbreekbare urnen en kisten tot lijkwades, van natuurgraven tot biologische bloemen. Kortom, talloze mooie initiatieven, die een bijdrage leveren aan een duurzamer wereld. Vrij toegankelijk voor iedereen.
Duurzaamheid in de uitvaart. Vanuit vele kanten komt de vraag naar milieuvriendelijke en duurzame materialen om hun dierbaren in te op te baren, te begraven, cremeren of de as in te bewaren.

De uitvaartstichting heeft op dit gebied niet stilgezeten en is in 2020 al gestart met een natuurlijke Bomenweide om biologisch afbreekbare urnen te plaatsen bij een jonge boom.

Op de Bosdrift zijn er sinds vorig jaar Natuurgraven gecreëerd waar nu al veel vraag naar is. Dit voldoet blijkbaar aan een groeiende behoefte aan duurzame producten waar we zeer trots op zijn. U kunt deze dag ook onze nieuwe bomen zien, en er zijn weer nieuwe natuurgraven uit te geven, we gaan uitbreiden met ca. 70 graven en deze kunt u deze dag zien.

Dit heeft tot het volgende initiatief geleid, een inspiratie dag voor duurzaamheid op 18 april (2e Paasdag) op de Algemene Begraafplaats Bosdrift.

Bob Hendrix zal zijn Living Loop kist tonen, gemaakt van Mycelium, het ondergrondse netwerk van paddenstoelen en van binnen bekleed met mos. Hierdoor zal de kist in korte tijd oplossen worden afgebroken.
terug naar overzicht