zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2012
plaatje: Lancering Mergel Urn, de Limburg urn van mergel

Lancering Mergel Urn, de Limburg urn van mergel

Geplaatst: 5 juni 2012
plaatje: bulletOp 4 juni 2012 lanceerde BV Limburg de Mergel Urn, de Limburg urn van mergel, met een productpresentatie en rondleiding in de Romeinse Katakomben te Valkenburg.


Om 16u kwamen genodigden en pers samen in één van de 163 zaaltjes van het ondergrondse gangenstelsel van de Romeinse Katakomben te Valkenburg. Na de ontvangst verwelkomde Gerard Rooijakkers de bezoekers met een introductie over Limburgse tradities en sterfrituelen.Hierna was het de beurt aan projectleider Loes Jeuken om het assortiment van de Mergel Urn voor te stellen. Na deze presentatie nodigde ze Marc en Levina Walpot uit om de eerste donatie te overhandigen aan Nellie Poiesz, afgevaardigde van het Toon Hermans Huis. Zij sprak dan nog een woordje over haar organisatie en de unieke samenwerking met BV Limburg.
Als afsluiter kreeg het volledige gezelschap een rondleiding door de gangen van de Katakomben. Met een hapje en een drankje werd de geslaagde lancering afgerond. Zo kwamen begin en einde samen bij de bron: de mergelgroeve.


Mergel Urn
De Mergel Urn is een handgemaakte grafurn van een typisch natuurproduct uit de Limburgse mergelgroeven. Op deze manier zorgen wij er samen voor dat onze waardevolle cultuur ook voor volgende generaties niet verloren gaat. Door de as van een overledene in deze urn te bewaren, dragen we op een duurzame manier bij aan de cirkel van het leven.

De Mergel Urn, de Limburg urn van mergel, is verkrijgbaar in 11 verschillende modellen. Een gedeelte van de as van de overledene wordt in deze urn geplaatst. Tevens is het mogelijk de urn te voorzien van een inscriptie.
Naast de urn is er ook een sticker ontworpen. Deze dient ter verfraaiing van de basisurn die de nabestaanden een maand na de crematie mogen ophalen. De sticker is eveneens verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Een uniek project
De Mergel Urn, de Limburg urn van mergel, is een project van BV Limburg, een coöperatie die samen met ondernemers, culturele instellingen, educatieve organisaties, media en burgers, producten maakt van, voor en over Limburg. Samen met crematoria Yarden en Walpot brengen we dit uniek en authentiek Limburgs product uit.

Een deel van de opbrengst van de Mergel Urn komt ten goede aan de Toon Hermans Huizen Limburg. Het Toon Hermans Huis is een organisatie waar mensen met kanker en hun naasten steun, informatie en lotgenoten kunnen vinden. BV Limburg draagt graag een steentje bij aan dit hartverwarmend initiatief.
terug naar overzicht