zoeken
knop: zoek
Home/

Nieuws - 2009

PC Hooft Groep lanceert Uitvaart Compact

Geplaatst: 30 januari 2009
plaatje: bulletAmsterdam: Ruim een maand na de lancering blijkt Uitvaart Compact zeer goed ontvangen te worden door de beoogde doelgroep. De PC Hooft Groep, verzekeraar en verzorger van uitvaarten, lanceerde deze nieuwe uitvaartvorm op 8 december jl. Uitvaart Compact houdt in dat voor een vaste, zeer lage prijs, 1800 euro voor een crematie en 1900 euro voor een begrafenis, een kwalitatieve en respectvolle uitvaart wordt verzorgd. Dit ongeacht de keuze voor begraven of cremeren. Het betreft een geheel nieuwe uitvaartvorm waarbij men zelf de dienstverlening kan regelen via de internetsite Uitvaartcompact.nl.
Uitvaart Compact is enerzijds bedoeld voor degenen die eenvoudigweg het geld niet hebben om een traditionele uitvaart te betalen. Anderzijds is het uitvaartproduct mede ontwikkeld voor een snel groeiende groep mensen die niets meer dan het absoluut noodzakelijke wil wanneer zij een uitvaart moeten verzorgen. Dit betreft dan de eigen wens of die van de overledene. Inmiddels zijn diverse uitvaarten via Uitvaart Compact uitgevoerd en zijn enorm veel reacties binnengekomen van belangstellenden.

Zeer regelmatig wordt de PC geconfronteerd met mensen die te kennen geven niets te willen rondom een uitvaart van een familielid. Redenen daarvoor kunnen zeer divers zijn. Of de overledene heeft geen familie en kennissen meer en er zijn dus geen of heel weinig nabestaanden om iets voor te regelen. Of het kan de uitdrukkelijke wens van de overledene zijn dat er geen extra zaken rondom de uitvaart worden geregeld. Ook komt voor dat mensen de reguliere tarieven voor een complete uitvaart niet kunnen betalen. Voor al deze mensen is Uitvaart Compact ontwikkeld. De nabestaanden hebben daarbij de keuze of de overledene thuis opgebaard wordt of dat het afscheid plaatsvindt in een uitvaartcentrum. Na de melding van overlijden verzorgen de medewerkers van Uitvaart Compact de overledene thuis of brengen zij de overledene over naar een uitvaartcentrum dat is geselecteerd door Uitvaart Compact.

In een vroeg stadium wordt bekendgemaakt wanneer de crematie of begrafenis plaatsvindt en wanneer er gelegenheid bestaat om afscheid te nemen.

Via de site uitvaartcompact.nl kunnen nabestaanden heel eenvoudig een melding van overlijden doen en opdracht geven tot een Uitvaart Compact. Vanaf het begin is de prijs voor de uitvaart duidelijk en komen de betrokken nabestaanden niet voor verrassingen van financiële aard te staan. Binnen het totale bedrag zijn alle kosten, inclusief die voor mortuariumgebruik in een ziekenhuis of zorginstelling, inbegrepen. De opdrachtgever betaalt de uitvaart vooraf. Uitvaart Compact bedient heel Nederland met uitzondering van moeilijk bereikbare gebieden.

Compacte dienstverlening

Uitvaart Compact heeft de dienstverlening rondom de uitvaart tot de essentie teruggebracht. Wel hebben directe familie van de overledene en overige intimi te allen tijde gelegenheid om afscheid te nemen. Het concept typeert zich door heldere afspraken ten aanzien van de uitvaart die altijd binnen drie of vier dagen wordt uitgevoerd. Uitvaart Compact betekent een optimale combinatie van traditionele uitvaartverzorging en de mogelijkheden die de nieuwe communicatiemedia als internet bieden.

Lage kostprijs

De lage prijs voor Uitvaart Compact is mogelijk door diverse facetten. Op de eerste plaats is sprake van een vergaand gestroomlijnde en gestandaardiseerde procesgang. Tevens is afgezien van sterk kostenverhogende maatwerkafspraken die zo kenmerkend zijn voor een traditionele uitvaart. In het concept bepaalt Uitvaart Compact het tijdstip en de plaats van het afscheid en de begrafenis of crematie. Omdat optimaal gebruik wordt gemaakt van de locaties van de PC Hooft Groep of door Uitvaart Compact voorgeselecteerde locaties kunnen de kosten laag worden gehouden. Ook speelt de efficiënte ondersteuning door de mogelijkheden van de hedendaagse ICT een rol.

Samenvattend bestaat de dienstverlening van Uitvaart Compact uit:

  • Melding van overlijden via internet
  • Overbrengen van de overledene
  • Verzorgen en kleden
  • Standaard kist
  • Aangifte bij Burgerlijke Stand
  • Crematie of begrafenis in een algemeen graf
  • Bloemversiering
  • Gedenkteken bij begrafenis
  • Asbestemming bij crematie
  • Service digitale rouwkaart


De PC Hooft Groep

De PC Hooft Groep is verzekeraar en verzorger van uitvaarten. De roots van de PC liggen in Amsterdam en door de jaren heen is het werkgebied uitgebreid tot Groot –Amsterdam en Noord-Holland, West-Friesland, Almere, Haarlemmermeer en Alphen aan den Rijn. De PC Hooft Groep exploiteert en beheert crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra en heeft een zelfstandig verzekeringsbedrijf. PC Hooft Uitvaartverzorging regelt en verzorgt ruim 80 jaar uitvaarten voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Uitgangspunt is onverkort een kwalitatieve uitvaart te verzorgen voor een scherpe prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden.
terug naar overzicht