zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2016

Eerste landelijke uitvaartondernemer tekent overeenkomst om uitvaarten te verduurzamen

Geplaatst: 12 oktober 2016
plaatje: bulletCoöperatie DELA heeft als eerste landelijke speler in de uitvaartbranche een toetredingsovereenkomst getekend met GreenLeave. Deze stichting is gericht op de bevordering van duurzaamheid in de uitvaartbranche.
Commitment
Met de ondertekening is coöperatie DELA een traject gestart om aan alle uitgangspunten van GreenLeave te gaan voldoen. De toetredingseisen zijn gebaseerd op de internationale richtlijn ISO 26000. Ze hebben betrekking op vermindering van de eigen milieu-impact, goed werkgeverschap, ondersteuning van maatschappelijke initiatieven en bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. Bovendien committeren GreenLeave-leden zich aan het hebben van bewezen duurzame producten in de volle breedte van hun assortiment en bieden ze deze actief aan.

Groene ambities
Coöperatie DELA wil haar dienstverlening zo duurzaam mogelijk maken. Daarom gaat zij aan de slag met het verduurzamen van uitvaarten. Sandra Schellekens, directeur Uitvaartverzorging DELA: “Als ondernemers en leveranciers hun krachten bundelen, moet het mogelijk zijn om de impact van uitvaarten in Nederland op het milieu drastisch terug te dringen. DELA neemt hierin haar verantwoordelijkheid door alles in het werk te stellen om op termijn al haar uitvaarten klimaatneutraal uit te voeren. GreenLeave biedt ons een netwerk, instrumenten en expertise om hierin de nodige stappen te zetten.”

Meer slagkracht
Mijndert Rebel, bestuurslid van GreenLeave, is verheugd met de toetreding van Coöperatie Dela. “Dit is goed nieuws voor de verduurzaming van de uitvaartbranche”, aldus Rebel. “Het betekent niet alleen dat mensen op veel meer plaatsen in het land voor een duurzame uitvaart kunnen kiezen, maar ook dat we de ontwikkelingen om nog meer uitvaartproducten te verduurzamen een extra impuls kunnen geven. Voor leveranciers wordt het namelijk aantrekkelijker om duurzame producten te ontwikkelen als meer uitvaartondernemers hier om vragen.”


Over GreenLeave

Stichting GreenLeave telt zes initiatiefnemers die zitting hebben in het bestuur: Algemeen Belang Uitvaartverzorging te Groningen, Bijnen Uitvaartverzorging te Vught, Claassen Uitvaartzorg te Veghel, Rebel’s begrafenisonderneming te Huizen, Vredehof uitvaartverzorging te Enschede en Zuylen uitvaartverzorging te Breda. Aangesloten zijn ook Uitvaartverzorging A. de Jong te Amsterdam, Siebrand & Meander te Zwolle en Van der Spek te Rotterdam. Tegelijk met DELA treedt ook De Laatste Eer te Steenwijk toe.
terug naar overzicht