zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2013
plaatje: Nieuw op Uitvaart.nl: lijkwaden van Margaret Sabee

Nieuw op Uitvaart.nl: lijkwaden van Margaret Sabee

Geplaatst: 15 november 2013
plaatje: bulletIn haar atelier de Weef Ster vervaardigt Margaret Sabee doeken waarin men begraven of gecremeerd kan worden (lees waden, lijkwaden). Als eerst in Nederland wilde zij naast de traditionele kist een alternatieve vorm.
Geďnspireerd op de “Lijkwade van Turijn” en haar Bijnadoodervaring jaren daarvoor, kwam ze tot de conclusie dat het tijd werd voor anders. Dat er ook keuze mogelijkheden moeten zijn voor meer persoonlijkere c.q. individuelere vormen. Inmiddels zijn er na meer dan 20 jaar vele soorten doeken/waden ontwikkeld.

Van hele eenvoudige katoenen, doch esthetisch verantwoorde tot exclusieve handgeweven waden (zie website). Haar missie is o.a. waden zo te maken dat deze qua betekenis en uitstraling voor de nabestaanden gevoelsmatig kloppen.
De meest exclusieve waden zijn kunstvormen die aan het eind van iemands leven tot waden wordt, dit gaat op eenvoudige wijze. Ook kunnen sommigen als kistkleed en/of familiestukken worden gebruikt. Door een eenvoudige manier aan de bovenkant zijn deze ook bruikbaar als wandkleed. Workshops “Eigen wade maken” is alleen op aanvraag mogelijk.

Standaard eenvoudige waden: Zijn veelal op voorraad of binnen enkele uren te leveren. Voor meer persoonlijke wensen zijn er wel enkele dagen tot enkele weken nodig….De waden zijn hoofdzakelijk van natuurlijke grondstoffen nl. katoen, er is ook een eco (lees: biologisch) katoenen lijn.

Persoonlijke wensen: Afhankelijk van de wensen/behoeften stervende/nabestaanden kan er zowel hele eenvoudige aanpassingen tot ingewikkelde vormen en beschilderingen worden toegepast. Vooraf de waden bestellen is raadzaam, maar niet noodzakelijk.

Biografische waden: worden veelal in opdracht vervaardigd, daar gaan gesprekken aan vooraf, men vertelt globaal over zijn/haar leven. Er kunnen bijvoorbeeld favoriete landen/planten/dieren op spelenderwijs in worden weergegeven…… Tot autonome kunstvormen toe worden er gemaakt, denk aan bv. wandkleden, die soms zelfs familiestukken worden. Deze werken kunnen in een handomdraai tot bruikbare waden worden teruggebracht. Dit zijn unieke (lees: exclusieve) dus eenmalig vervaardigde waden.
Levertijd is meestal vanaf 4 tot 8 weken.

Er zijn kistkleden mogelijk. Velen waden kunnen desgewenst ook als kistkleed worden gebruikt.


Contactgegevens:

Bezoek- en postadres
Stille Veerkade 21a
2512BE Den Haag

Telefoon +31 70 399 39 23
E-mail: info@margaretsabee.com
Web: www.margaretsabee.com

De lijkwaden van Margaret Sabee zijn ook te vinden op Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl.

Bekijk hieronder een aantal lijkwaden die door Margaret Sabee zijn gemaakt.









terug naar overzicht