zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2012
plaatje: Natuurbegraafplaats Weverslo officieel in gebruik genomen
predicaat ‘gecertificeerd particulier natuurbeheerder’ voor Weverslo

Natuurbegraafplaats Weverslo officieel in gebruik genomen

Geplaatst: 22 oktober 2012
plaatje: bulletGoed nieuws voor landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo in Heide-Venray: Tegelijk met de officiële ingebruikneming van de natuurbegraafplaats op 19 oktober ontving Weverslo het predicaat ‘gecertificeerd particulier natuurbeheerder’.
Daarmee krijgt Weverslo de bevestiging dat ze op verantwoorde wijze aan natuurbeheer doet en dat haar aanpak leidt tot een waardevol natuurgebied. Weverslo behoort tot de eerste particuliere natuurbeheerders die dit certificaat ontvangen. Burgemeester Hans Gilissen van Venray was de eerste die eigenaar/beheerder Gé Peterink feliciteerde. Hij deed dat tijdens het Weverslo seminar ‘verbondenheid en verantwoordelijkheid’ waaraan hij een bijdrage leverde. Gilissen noemde de manier waarop Weverslo met de combinatie natuurbeheer en natuurbegraven omgaat ‘sereen en waardig’.

Vertrouwen in natuurbeheer van Weverslo
“De toekenning is voor ons van groot belang”, aldus Gé Peterink, eigenaar/beheerder van Weverslo: “We zijn vooral blij met de erkenning die we krijgen voor de manier waarop wij natuurbegraven integreren in het natuurbeheer.”

Het certificaat is toegekend door de Stichting Certificering SNL. Deze stichting is een initiatief van het rijk en landelijke organisaties voor natuurbeheerders met als doel de kwaliteit van het natuurbeheer in Nederland te bevorderen. Onafhankelijke deskundigen beoordelen in opdracht van deze stichting of het natuurbeheer op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Zij gaan na of er voldoende vertrouwen is in de kwaliteit van de natuurbeheerders en van hun inspanning voor kwalitatief goed beheer. Alleen een gecertificeerde natuurbeheerder komt in de toekomst voor overheidssubsidie in aanmerking. “Daar gaat het ons niet om”, aldus Gé Peterink. “door de inkomsten uit grafrechten, hoeven we geen beroep meer te doen op overheidssubsidies. Wij vinden het belangrijk om ons natuurbeheer door onafhankelijke deskundigen te laten beoordelen. Dat levert de beste garantie dat natuurbegraven geen schade toebrengt aan de natuur, maar er juist een positieve bijdrage aan levert”. Tijdens het Weverslo seminar “Verbondenheid en verantwoordelijkheid” , waarmee Weverslo de natuurbegraafplaats formeel definitief in gebruik nam, maakten relaties en betrokkenen kennis met de visie en aanpak van Weverslo.


Fotobijschrift: Burgemeester Hans Gilissen van Venray tijdens zijn inleiding op het seminar
terug naar overzicht