zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2012
plaatje: 4 en 11 augustus 2012: Oriëntatiedag post-HBO-opleiding ‘Ritueel begeleiden bij afscheid’

4 en 11 augustus 2012: Oriëntatiedag post-HBO-opleiding ‘Ritueel begeleiden bij afscheid’

Geplaatst: 23 juli 2012
plaatje: bulletHet Moment houdt op zaterdag 4 augustus een extra oriëntatiemiddag voor de eerste te starten avondgroep in België. Zaterdag 11 augustus is er een extra oriëntatiedag voor de te starten groepen in Nederland. Wegens doorlopende belangstelling van mensen, die graag starten met de opleiding in september zijn deze extra dagen ingelast.
Ritueel begeleiden bij afscheid is in Nederland een begrip geworden, voor België is het nu een innovatieve ontwikkeling. In de afgelopen tien jaar hebben in Nederland veel ritueelbegeleiders hun weg gevonden in de praktijk. Er is een groeiende vraag naar deskundige inhoudelijke begeleiding bij het afscheidsritueel.

Het Moment ontwikkelt haar erkende post-hbo-opleiding voortdurend op basis van de samenwerking, die is gegroeid met de ritueelbegeleiders in de praktijk. Het Moment voorziet in een behoefte aan professionele scholing. Tijdens de opleiding is de scholing gericht op het coachen van de nabestaanden, die vanuit hun levensvisie afscheid nemen. De studie richt zich op meer symbolische bewustwording, op het voltrekken van rituelen om samen met nabestaanden vorm en inhoud te geven aan de afscheidsceremonie, de afscheidsviering of afscheidsdienst. Er is in de opleiding aandacht voor de praktijk naast de theorie en voor de zakelijke kant van het werkveld.

Steeds meer mensen weten de weg naar deze opleiding bij Het Moment te vinden. Sinds 2007 heeft de opleiding een officiële post-HBO–status van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en sinds 2011 is de opleiding geregistreerd bij het CRKBO, waarmee alle audits positief bevonden zijn.

Interesse? Op de website is de studiegids 2012-2013 te downloaden. Belangstelling? Aanmelding kan voor één van de oriëntaties, waar de sfeer en de kwaliteit van de opleiding te ervaren zijn samen met andere kandidaat-studenten.

info@hetmoment.nu
www.hetmoment.nu
terug naar overzicht