zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2012

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Geplaatst: 18 mei 2012
plaatje: bulletUitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.
  • Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
  • Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.

Lees meer over alle aspecten van de uitvaartverzekering op http://www.uitvaartverzekering.com

De informatie op Uitvaartverzekering.nl is afkomstig van de onafhankelijke autoriteit op dit gebied, Johan Zwaanswijk. Johan Zwaanswijk is auteur van het boekje Uitvaart Verzekerd, waarin kort en bondig informatie wordt gegeven voor adviseurs van uitvaartverzekeringen. Daarnaast is hij trainer verzekeringstechniek bij verschillende opleidingen.

Zwaanswijk begon zijn carrière in de financiële branche ruim dertig jaar geleden. Eerst als acceptant en schadecorrespondent bij de Algemene Bank Nederland, nadien de ABN, waar hij later manager van het district Gelderland Zuid werd. Daarna trad hij in dienst van Beekhuis Opleidingen in Rotterdam, als docent verzekeringskennis en als opleidingsontwikkelaar. Bij de Stichting Vakontwikkeling Verzekeringsbedrijf (SVV) in Utrecht werkte hij als manager van de afdeling Nieuwe Projecten en later als hoofd van de unit leven- en pensioenverzekeringen. In deze functies trad hij ook op als trainer/docent.

Na de fusie van SVV met NIBE werd Zwaanswijk daar opleidingsadviseur. In die hoedanigheid was hij medeverantwoordelijk voor de opleidingstrajecten bij onder andere de uitvaartverzekeraars Yarden, Dela, Monuta en PC Hooft Groep.
terug naar overzicht