zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2011

Kerst-overdenking 2011

Geplaatst: 19 december 2011
plaatje: bulletOp vrijdagavond 23 december a.s. om 19.00 uur wordt op Natuurbegraafplaats Bergerbos weer de jaarlijkse Kerstoverdenking georganiseerd in de openlucht. In het midden van de natuurbegraafplaats op de centrale heuvel, is een podium gebouwd en de omgeving wordt door speciale lampen en fakkels verlicht.
In deze bijzondere sfeer houden wij samen met u de inmiddels traditionele jaarlijkse Kerstoverdenking. De overdenking staat onder leiding van ritueelbegeleidster Marian Sniekers. Op deze avond zijn alle nabestaanden met hun kinderen, kleinkinderen, vrienden en familie uitgenodigd, om in de nabijheid van het graf van uw dierbare samen de aanstaande Kerstdagen te overdenken.

Samen met alle nabestaanden, die hun dierbare op de natuurbegraafplaats begraven hebben, bent u uitgenodigd om het gemis van uw dierbare in deze moeilijke tijd te gedenken. De overdenking zal dit jaar opgeluisterd worden door de bekende Roermondse sopraan Margriet Laumen-Schlössels, op het keyboard wordt zij begeleid door Jan Steenbrink. Doedelzakspeler Nick Verstappen afkomstig uit Horst gaat voor een extra bijzondere sfeer zorgen.

Ook heel bijzonder is dat Nick en Margriet, samen “Stille Nacht” ten gehore brengen! Zij zullen in deze bijzondere sfeer een aantal passende Kerstlieden ten gehore brengen. Iedere bezoeker krijgt bij aankomst een kaarsje. Deze mogen dan geplaatst worden rondom de centrale heuvel tussen de grote keien of op de houtblokken. Dit mag voor deze ene keer op deze avond ook ontstoken worden bij het graf van uw dierbare.

Op verscheidene plaatsen staan vuurkorven tegen de kou om bezoekers even de gelegenheid te geven zich op te warmen. Verder is bij de ontmoetingsruimte een kraampje opgebouwd, hier kunt u glühwein, warme chocomel, koffie, thee, cake en wafels kopen. Afhankelijk van het weer, is warme kleding en schoeisel aan te raden en een opvouwbaar krukje om even te zitten kan handig zijn.

Parkeren:
De kleine parkeerplaats van de natuurbegraafplaats is gereserveerd voor ouderen en gehandicapten. Met de golfkar wordt dan gependeld tussen parkeerplaats en centrale heuvel. Het parkeren rondom de natuurbegraafplaats wordt geleidt door diverse verkeersregelaars. Omdat het evenement ieder jaar veel belangstelling trekt wordt de verkeersdoorstoom op de smalle wegen rond de natuurbegraafplaats een steeds groter probleem. We adviseren te parkeren b.v. in het dorp St. Odiliënberg bij de sporthal, gemeentehuis of in ’t Reutje bij de fanfarezaal. Van hieruit is het dan ongeveer een kilometer wandelen, de route is aangegeven.

Stilaan is er een traditie aan het ontstaan dat de inmiddels bekende Kerstoverdenking op de natuurbegraafplaats, bezoekers met fakkels de tocht te voet maken. Zorg vooral dat u tijdig aanwezig bent, wegens de te verwachte grote drukte en omdat er enige tijd kan zitten tussen parkeren en wandeling naar de centrale heuvel. Het samenzijn zal ongeveer een uur duren en wordt jaarlijks herhaald, altijd op deze datum en altijd op dit uur, dus ieder jaar opnieuw op 23 december om 19.00 uur.

Daarom vragen wij u deze avond in uw agenda te noteren.

Weersomstandigheden
Doorgaan kan mede afhankelijk zijn van slecht weer, daarom raadpleeg onze website www.natuurbegraafplaats.nl
vanaf 24 uur vooraf of het wel of niet doorgaat of met een aangepast programma.

De onderstaande punten kunnen een reden zijn om de Kerstoverdenking niet door te laten gaan.
  • Storm, boven windkracht 5 (vallende takken of erger)
  • Zware regenval of slagregens!
  • Strenge vorst -5 graden
  • IJzel of zware sneeuwval en hierdoor gladde wegen.
  • Mist zicht minder als 50 meter


Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Mail: bergerbos@natuurbegraafplaats.nl Tel. Kantoor 0493 536099 / Lies 06 43544115 / Huub 06 22906123 /Jos 06 21555048

Met vriendelijke groet team Bergerbos, vrijwilligers en personeel.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!
terug naar overzicht