zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2011

Programma najaar Natuurbegraafplaats Bergerbos

Geplaatst: 25 oktober 2011
plaatje: bulletOp zondag 23 oktober, dus op de zondag van de natuurlijke grafbedekking zal Heide Marie Fischer, coördinator Dag van de Stilte, gedurende 11.00 tot 17.00 uur uitleg over de Dag van de Stilte geven.
The piper en de sopraan!

Zoals ieder jaar op 23 december 19.00 uur zal ook dit jaar weer de Kerstoverdenking in de openlucht plaatsvinden op Natuurbegraafplaats Bergerbos . Vorig jaar werden we verrast door een grote hoeveelheid sneeuwval, plaatselijk wel een halve meter.

Ondanks die enorme sneeuwberg waren er nabestaanden uit de kop van Noord Holland aanwezig! Op de vraag of de weg hier naar toe wel begaanbaar was! Was het antwoord, al moeten we erna toe kruipen, dit willen we niet missen!Steeds meer wordt het traditie, dat hele groepen uit omliggende dorpen en zelfs uit Roermond te voet met fakkels naar Bergerbos komen!

Dit jaar zal de Roermondse zangeres, Margriet Laumen – Schlössels samen met uillian pipes speler Herman van den Berg deze avond komen opluisteren.
Ze gaan samen iets heel unieks brengen. De piper en de sopraan samen een Kerstlied door het Bergerbos!

Zoals ieder jaar begint de Kerstoverdenking op 19.00 uur en vragen we rekening te houden met de te verwachte drukte om zeker op tijd aanwezig te zijn.
Zeker een half uur wegens parkeren en een mooi plekje rond de Grafheuvel.
Een week voor de kerst volgt hierover meer informatie.

Mededeling betreffende de namen van overleden op de bezinnings muur

Sinds eind 2009 zijn we gestopt met het plaatsen van namen van overledenen op de borden van de bezinnings muur. Eind dit jaar worden de panelen met namen definitief uit de muur verwijderd.

De reden hiervan is tweeledig:
A Vanaf 2009 worden basaltsteentjes met hierin de namen van overledenen in het centrale monument geplaatst, deze steentjes gaan uiteindelijk een blijvend monument vormen.
B Onoverzichtelijkheid was de reden om hiermee nog langer door te gaan , door de lange kolommen met namen werd het soms ondoenlijk om de gezochte naam nog te vinden.

Mochten er nog namen van overledenen nog niet in het centrale monument geplaatst zijn, dan hebben nabestaanden nog alle gelegenheid dit te doen.
De bezinningsmuur blijft verder gewoon intact en op de plaats van de namenpanelen, komen informatie panelen.

Dit is een ingezonden bericht
terug naar overzicht