zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2022
plaatje: Natuurwens: Zo bijzonder kan uw laatste rustplaats zijn.

Natuurwens: Zo bijzonder kan uw laatste rustplaats zijn.

Geplaatst: 14 februari 2022
plaatje: bulletSteeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven. Er komen dan ook steeds meer natuurbegraafplaatsen bij. Ook veel mensen die hebben gekozen voor crematie, kiezen een uiteindelijke asbestemming in de natuur. Natuurwens biedt u de mogelijkheid uw urn te begraven in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Niet op een (natuur) begraafplaats, maar in de vrije, ongerepte natuur. Natuurbegraven voor de échte natuurliefhebber!
Uniek: natuurbegraven in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Uniek is de mogelijkheid uw urn te begraven in de prachtige natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, een van de oudste en mooiste natuurgebieden van Europa. Het Park ligt centraal in Nederland en is dus goed bereikbaar uit grote delen van het land. In het Park zijn vier uitgestrekte gebieden geselecteerd, waar uw urn kan worden begraven. Elk van de gebieden heeft zijn eigen karakter qua natuur, sfeer en uitstraling. Tijdens een rondleiding kunt u met onze bosbeheerder de verschillende gebieden bezoeken.



Natuurbegraven op een landgoed of bij een adbij

Een ander gebied waar u uw urn kunt begraven is in de statige bossen van Landgoed Westerflier bij Diepenheim, een van de mooiste landgoederen in Twente.. U kunt ook kiezen voor de abdijbossen van de Sint Willibrordsabdij bij Doetinchem, waar Benedictijner monniken leven en werken. Hier wordt uw urn in gewijde grond begraven. Zowel Landgoed Westerflier als de Sint Willibrordsabdij biedt natuurbegraven op bijzondere plekken in de écht vrije natuur.



U kiest zelf uw plek in de vrije natuur

Doordat Natuurwens zoveel bosgebied ter beschikking heeft, wordt een zeer ruime afstand tussen 2 urngraven aangehouden. Waar bij veel (natuur)begraafplaatsen 1m2 voor een urnegraf gebruikelijk is, wordt bij Natuurwens een oppervlakte tot wel 25m2 per urnengraf aangehouden. Bovendien zijn de plekken niet van tevoren ingetekend, maar heeft u de vrije keuze. Met onze geavanceerde apparatuur wordt de plek vervolgens ingemeten, zodat hij altijd weer is terug te vinden. Nadat de urn is begraven wordt de plek gemarkeerd met een eenvoudige veldkei. Zo houden wij de natuur zo natuurlijk mogelijk.



Eeuwigdurend grafrecht, geen zorgen voor nabestaanden

Bij Natuurwens verkrijgt u een eeuwigdurend grafrecht. Er is dus geen sprake van ruimen, verlengingen en extra kosten voor de nabestaanden in de toekomst. Het onderhoud van het natuurgebied vindt plaats door de bosbeheerders van Natuurwens. Ook daar worden de nabestaanden dus volledig ontzorgd.

Bij Natuurwens staat de natuur op één

Natuurwens investeert een fors deel van de opbrengsten in natuurbehoud en -ontwikkeling. Want wij vinden het belangrijk dat toekomstige generaties ook van de natuur kunnen blijven genieten.

Open wandelingen en privé rondleidingen

De beste manier om met Natuurwens kennis te maken, is door mee te lopen met een van onze rondleidingen. Dan ervaart u hoe bijzonder uw laatste rustplaats kan zijn. Het hele jaar door worden voor belangstellenden groepswandelingen georganiseerd, uiteraard kosteloos en geheel vrijblijvend. Onze bosbeheerder laat u dan het natuurgebied zien en beantwoordt al uw vragen. Heeft u liever een privérondleiding door een natuurgebied? Ook dat kan. Laat het ons weten en wij plannen een wandeling in op het moment dat het u het beste uitkomt. Voor meer informatie over onze rondleidingen kunt u kijken op www.natuurwens.nl.

Contactgegevens

info@natuurwens.nl
085-48 69 300
www.natuurwens.nl

Natuurwens Nederland
Postbus 1075
6801 BB Arnhem
terug naar overzicht