zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2018
plaatje: Video: Duurzaam rouwdrukwerk

Video: Duurzaam rouwdrukwerk

Geplaatst: 15 mei 2018
plaatje: bulletHoe ziet een duurzame uitvaart er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam drukwerk kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.
Ook bij het rouwdrukwerk kunt u duurzame keuzes maken. Hoe? Dat leggen wij u graag uit in dit filmpje. U kunt keuzes maken voor het type papier dat u kiest, bijvoorbeeld gerecycled en ongebleekt. Vraag bij uw uitvaartondernemer naar de mogelijkheden voor het milieuvriendelijk drukken van uw rouwpost. Het type printer en soort inkt die gebruikt wordt spelen hierbij een rol. Tot slot kunt u overwegen om de rouwpost geheel of gedeeltelijk digitaal te versturen in plaats van per post.De serie ‘Keuzes voor een duurzame uitvaart’

De serie ‘keuzes voor een duurzame uitvaart’ is een initiatief van Stichting GreenLeave. Het programma brengt negen verschillende onderdelen van een uitvaart, ieder in een apart filmpjes, in beeld. Zo wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn als je voor een duurzame uitvaart kiest. Denk daarbij aan een uitvaartkist van Nederlands hout, een urn van klei, een hennep wade, een houten grafmonument en een rouwboeket passend bij het seizoen.

Over Greenleave

De uitvaartondernemers, die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van giftige stoffen, een energiezuinig productieproces en zorgdragen voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
terug naar overzicht