zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2016

Activiteitendag natuurbegraafplaats Bergerbos

Geplaatst: 21 oktober 2016
plaatje: bulletOp zondag 30 oktober houden we onze jaarlijkse stiltewandeling. Stiltewandeling natuurbegraafplaats herdenkt overledenen.
Stiltewandeling, grafbeplanting, demonstratie urn-keramiek, natuurkunst en rondleidingen op zondag 30 oktober a.s. vanaf 13 uur.

Stilte ontstaat als er harmonie is. Op het moment dat wij mensen in staat zijn de innerlijke en uiterlijke monologen te laten zwijgen. Het wordt stil in ons, als we geraakt worden, bijv. door de natuur, een beeld, het juiste woord, door ontroering.
Wij laten dan iets van die oneindigheid toe in onze kleine eindigheid. Op deze Dag van de Stilte verbinden we ons met de natuur en met woorden om die innerlijke plek te bezoeken.

Als wij verstillen ontstaat STILTE….

Natuurbegraafplaats Bergerbos houdt op zondag 30 oktober een stiltewandeling door de prachtige in herfstkleuren getooide natuur van het Munnichsbos.
De wandeling vindt mede plaats in het kader van de landelijke dag van de stilte (www.dagvandestilte.nl).

Met Allerzielen voor de deur biedt de wandeltocht een passende gelegenheid om overleden dierbaren in gezamenlijkheid te herdenken. De wandeling duurt ongeveer 1 uur. De voettocht wordt zwijgend afgelegd, zodat deelnemers in gedachten bij hun dierbare overledene kunnen zijn. Dichteres Mine (http://www.minestemkens.nl) draagt ergens in het bos een gedicht voor, waarna de stilte weer keert.

De wandeling begint om 14.00 uur. De wandeling staat onder leiding van Mine Stemkens en is kosteloos.

Aanmelden is niet nodig, we vragen aan belangstellenden om tijdig aanwezig te zijn.

Start en aankomst is vanaf het ontmoetingscentrum van Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7
te 6077 NK St. Odiliënberg.

terug naar overzicht