zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2016
plaatje: Internationale belangstelling voor nieuw kistenconcept

Internationale belangstelling voor nieuw kistenconcept

Geplaatst: 11 oktober 2016
plaatje: bulletOp de Uitvaartvakbeurs in Gorinchem werd onlangs door het Edese bedrijf DGU De Groene Uitvaartkist, een geheel nieuwe lijn van 100% milieuvriendelijke uitvaartkisten gepresenteerd. De reacties van het nationale en internationale vakpubliek waren overweldigend. Initiatiefneemster Gerdine van Dam is als dochter van een uitvaartondernemer wel wat gewend, maar zoveel aandacht overtrof haar verwachtingen.
Eco zonder meerprijs
“Wat mensen vooral aanspreekt is dat er nu eindelijk gewone uitvaartkisten te koop zijn, die 100% milieuvriendelijk zijn én niet meer kosten dan een traditionele uitvaartkist”. “Dus Eco zonder meerprijs”, aldus een enthousiaste van Dam. DGU garandeert daarbij een goede marge voor de wederverkoper. “Hoe meer ondernemers onze kisten verkopen, hoe meer vervuilende kisten we uit de markt kunnen weren”, zo stelt van Dam. De eerste bestellingen zijn al gedaan en om ondernemers een extra zetje in de rug te geven heeft DGU haar beursintroductie-aanbieding verlengd tot het einde van het jaar.

Arbo & Milieu
Naast aandacht voor het milieu, was er op de vakbeurs ook veel belangstelling voor veilig werken. Beursbezoekers verbaasden zich over het lage gewicht van de DGU uitvaartkisten. “De uitvaartkisten van DGU worden gefabriceerd uit gerecyclede materialen, volgens een gepatenteerde “sandwich” constructie. Ze zijn daardoor niet alleen Eco, maar ook sterk en lichtgewicht; tot wel 25% lichter dan traditionele uitvaartkisten”, aldus van Dam. “Hierdoor lopen zowel medewerkers als nabestaanden een lager risico op overbelasting”. De kisten van DGU zijn goedgekeurd door de Landelijke Vereniging van Crematoria.

Over DGU
DGU De Groene Uitvaartkist is een jong innovatief bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en verkoop van 100% ecologische uitvaartkisten. DGU streeft ernaar om 100% CO2 neutraal te werken. Het stuk onvermijdbare CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door te investeren in nieuwe natuur middels de stichting Trees For All. Jaarlijks schenkt DGU een percentage van haar winst aan goede doelen. Bij iedere bestelling ontvangt een klant "Credibles". Op basis van het aantal "Credibles" kan iedere klant jaarlijks meebepalen naar welk goed doel de schenking gaat. DGU is partner van MVO Nederland. Voor meer info www.degroeneuitvaartkist.nl.
terug naar overzicht