zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2015

Wandeling/Plantendag - St. Odiliënberg

Geplaatst: 17 oktober 2015
plaatje: bulletNatuurbegraafplaats Bergerbos houdt op zondag 25 oktober een stiltewandeling door de prachtige in herfstkleuren getooide natuur van het Munnichsbos. Met Allerzielen voor de deur biedt de wandeltocht een passende gelegenheid om overleden dierbaren in gezamenlijkheid te herdenken.
De wandeling duurt ongeveer 1 uur. De voettocht wordt zwijgend afgelegd, zodat deelnemers in gedachten bij hun dierbare overledene kunnen zijn. Op deze Dag van de Stilte verbinden we ons met de natuur, met woorden en met de klanken van de harp, om die innerlijke plek van stilte te bezoeken. Tijdens de wandeling zal dat de natuur en het woord zijn. Tussen de twee wandelingen in zal er een samenspel zijn van het woord en de klanken van de harp.

De eerste wandeling begint om 13.30 uur. De tweede tocht vertrekt om 15.30 uur.

Beide wandelingen staan onder leiding van Mine Stemkens.

Aanmelden is niet nodig, we vragen aan belangstellenden om tijdig aanwezig te zijn.

Start en aankomst is vanaf het ontmoetingscentrum van Natuurbegraafplaats Bergerbos,
Roskam 7 te 6077 NK St. Odiliënberg.


Grafbeplanting



Tevens op zondag 25 oktober a.s. organiseren wij onze jaarlijkse najaar plantendag. Het is de tijd dat de bollen en knollen weer de grond ingaan!

Intussen zijn we weer een jaar verder en velen hebben in het afgelopen jaar hun dierbare in de natuur begraven. Begraven in de natuur betekent: het lichaam terug geven aan de natuur, opgenomen worden in de cyclus van leven en sterven.
Dit doen we met respect voor de natuur.



Waarom deze plantendag?
Nabestaanden willen soms toch de rustplaats van hun dierbare persoonlijk en herkenbaar maken. Hiervoor hebben wij begrip. Daarom staan we een aantal inheemse wilde planten toe, de z.g. Stinseplanten in combinatie met natuurlijke materialen als dennenappels, mos en hout. De planten verwilderen, breiden zich soms uit en komen ieder jaar terug. Ze vragen verder geen onderhoud. Op de plantendag kunt u met al uw vragen bij Lida van der Varst terecht. Zij kan u advies geven en hulp bieden om het graf een natuurlijke uitstraling te geven.

Ook maken wij voor die dag natuurlijke grafdecoraties, zodat U de mogelijkheid heeft met Allerzielen iets passends bij uw dierbare neer te leggen. Dus geen kisten vol exoten uit tuincentra, of nog erger grote gele en witte bolchrysanten in de natuur.

De plantendag zal plaatsvinden op zondag 25 oktober a.s. van 12.30 uur tot ongeveer 17.00 uur, op Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7, 6077 NK St. Odiliënberg.
Kijk voor meer informatie op www.natuurbegraven.nl
terug naar overzicht