zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2015
plaatje: Plant een speciale boom  voor uw dierbare op  zaterdag 14 maart a.s.

Plant een speciale boom voor uw dierbare op zaterdag 14 maart a.s.

Geplaatst: 23 februari 2015
plaatje: bulletZaterdag 14 maart 2015
9.00 – 16. 00 uur

Boomplantdag Natuuurbegraafplaats
Landgoed "De Utrecht" te Esbeek
(nabij Hilvarenbeek)
Waarom dit initiatief ?
In de afgelopen twee jaar heb ik samen met ASR een natuurbegraafplaats ontwikkeld op landgoed `De Utrecht` te Esbeek (gemeente Hilvarenbeek). Deze zomer opent de nieuwe natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ haar deuren voor het publiek. Voor het zover is moet er nog één grote klus worden geklaard. Voor deze klus zoek ik vrijwilligers met hart voor de natuur.

Wat moet er gebeuren?
In januari zijn veel naaldbomen op de natuurbegraafplaats gekapt. In plaats hiervan worden loofbomen en heesters aangeplant. Het afgevallen blad van de nieuwe aanplant verbetert de opbouw van de bodem (humuslaag) en bevordert de biodiversiteit van het terrein. Omdat er maar liefst 700 bomen en heesters moeten worden aangeplant, zoek ik enthousiaste mensen die hiermee willen helpen.

Hoe ziet de dag eruit?
Heeft u zin om een dag lekker te werken in het bos? Kom dan op zaterdag 14 maart naar Natuurbegraafplaats `De Utrecht.’ Wij beginnen om 9.00 uur met planten, maar u mag ook later komen als dit u beter schikt. Onze boswachter Leon begeleidt u bij het werk. En voor de inwendige mens wordt uiteraard gezorgd. Wij hopen om 16.00 uur klaar te zijn met planten. Neem s.v.p. zelf een schop en een gieter mee!

Wat zijn de extra’s?
Als dank voor uw hulp mag u op deze dag een speciale boom planten voor bijvoorbeeld iemand die u dierbaar is. Verder krijgt u een rondleiding over de nieuwe natuurbegraafplaats en informeren wij u over natuurbegraven. Al met al wordt het een gezellige en positieve dag, die u afsluit met een tevreden gevoel. Want u hebt mede de basis gelegd voor de toekomstige natuurontwikkeling op het terrein!

Hoe komt u bij Natuurbegraafplaats `De Utrecht`?
Natuurbegraafplaats `De Utrecht’ ligt aan De Scheidijk in Esbeek. Veel navigatiesystemen kennen dit adres nog niet. Rijdt in dit geval naar ‘Wellenseind 16, 5094 AG Lage Mierde’. Hier ziet u De Scheidijk aan de overzijde van de weg. Parkeer uw auto op De Scheidijk.

In verband met de catering verneem ik graag per e-mail met hoeveel personen u komt. Stuur daarvoor een kort bericht naar joyce@natuurbegraafplaatsdeutrecht.nl

Ik hoop u te mogen verwelkomen op zaterdag 14 maart!

Joyce Sengers

Manager Natuurbegraafplaats `De Utrecht`

De Scheidijk 1, Esbeek
06 - 300 47 696
terug naar overzicht