zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2014

Stiltewandeling en Plantendag Bergerbos

Geplaatst: 15 oktober 2014
plaatje: bulletDe veelheid van prikkels in het dagdagelijkse leven trekt ons steeds naar ’buiten’ en laat ons opgaan in de hectiek van alledag. Hoe moeilijk is het dan om naar die innerlijke stilte toe te gaan. Toch is het fijn om af en toe die plek te kunnen bezoeken. Zij brengt rust, inspiratie en zij brengt de nieuwe dingen voort.
Om met onze eigen innerlijke stilte in contact te komen, kunnen we hulp krijgen van de natuur. Maar ook via woorden, muziek en beelden is die plek te bereiken.

De Dag van de Stilte zal op Bergerbos in het teken staan van die Stilte. Er zullen, zoals afgelopen jaren, twee stilte wandelingen in het mooie (bijna magische) Munnichsbos zijn.

De wandeling duurt zo’n anderhalf uur. De voettocht wordt zwijgend afgelegd, zodat deelnemers in gedachten bij hun dierbare overledene kunnen zijn.

Dichteres Mine draagt ergens in het bos een gedicht voor, waarna de stilte weer keert. De wandeling gaat dan verder, totdat tussen de bomen het aanzwellende geluid van een aan het zicht onttrokken didgeridoo hoorbaar is.

De eerste wandeling begint om 13.00 uur. De tweede tocht vertrekt om 15.30 uur. Deelname is kosteloos. Als Intermezzo, tussen deze wandelingen, zal er in de aula een ontmoeting zijn van het woord, beeld en klank, die de toehoorder/toeschouwer uitnodigen naar zijn/haar eigen innerlijke stilte te gaan.

Bosplantendag
Op zondag 26 oktober a.s. van 12.00 tot 17.00 uur (tegelijkertijd met de Stiltewandeling) wordt er een bosplantendag gehouden.Tijdens deze dag kunt u met al uw vragen over beplanting van de graven terecht bij Lida van der Varst. Tevens heeft u dan de gelegenheid natuurlijke bosplanten aan te schaffen die goed passen in deze natuurlijke omgeving.

Kerstoverdenking
Noteert u alvast de datum voor de jaarlijkse kerstoverdenking in uw agenda, deze zal plaatsvinden op dinsdag 23 december om 19.00 uur
terug naar overzicht