zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2014

Lezing over ‘het nieuwe rouwen’

Geplaatst: 30 september 2014
plaatje: bulletOp zondag 5 oktober houdt Natuurbegraafplaats Hillig Meer in samenwerking met rouwdeskundige Daan Westerink een lezing over ‘het oude en het nieuwe rouwen.’ Aansluitend start een rondleiding over de natuurbegraafplaats met informatie over de eeuwenoude begraaftradities die het gebied rijk is en het natuurbegraven van tegenwoordig.
Daan Westerink (Wierden, 1968) is onderzoeksjournalist, docent Journalistiek, docent rouw en verlieskunde en trainer binnen de zorg en het onderwijs. Sinds 2003 is haar aandacht gericht op (onderzoeken naar) coping: hoe nabestaanden omgaan met intense verlieservaringen. Zij werkt samen met onderzoekers van o.a. Universiteit Utrecht en probeert een brug te slaan tussen de wetenschap en de praktijk. Ze is honours docent bij Hogeschool Utrecht en daarnaast begeleidt ze mensen na een intense verlieservaring.

Op 5 oktober bent u vanaf 14.00 uur van harte welkom op Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Om 14.15 uur start de lezing over ‘het nieuwe rouwen’. Daan Westerink gaat hierbij in op vragen als: Waar hebben nabestaanden behoefte aan? Waarom is het soms zo moeilijk om je eigen zus of broer duidelijk te maken wat je nodig hebt na de dood van jullie ouders? Maakt internet het rouwen nou makkelijker of moeilijker? Aansluitend start rond 15.15 uur de rondleiding over de natuurbegraafplaats in aanwezigheid van Daan Westerink. De middag eindigt rond 16.30 uur.

De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.hilligmeer.nl.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer is onderdeel van Landgoed Heidehof, een natuurgebied op de Drentse Hondsrug in Eext. Mensen kunnen er zélf een plek uitkiezen, midden in de natuur, waar ze voor eeuwig begraven willen worden. Graven worden nooit geruimd en nabestaanden worden niet geconfronteerd met onderhoud of verlenging van grafrechten. Door een graf op Hillig Meer te reserveren, draagt men bij aan natuurbehoud voor toekomstige generaties.

Wat: Lezing over ‘het nieuwe rouwen’ door rouwdeskundige Daan Westerink en rondleiding over Natuurbegraafplaats Hillig Meer.
Waar: Provincialeweg 2, Eext
Info: via info@hilligmeer.nl, www.hilligmeer.nl of T 0592 26 09 44

terug naar overzicht