zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2014

Open avond Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen

Geplaatst: 1 juni 2014
plaatje: bulletOp het eeuwenoude Landgoed de Hoevens, gelegen tussen Alphen en Goirle, wordt 7 september de eerste natuurbegraafplaats in de regio Breda-Tilburg geopend. Tijdens de landelijke ‘Week van de Begraafplaats’ (31 mei t/m 8 juni) organiseert Natuurbegraafplaats de Hoevens op donderdag 5 juni een open avond. Hoewel het ontvangstgebouw nog niet volledig klaar is en de natuur hier de komende jaren nog tot volle groei moet komen, is het toch al mogelijk om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden die deze bijzondere begraafplaats straks biedt.
Programma
Het programma voor de open avond op 5 juni ziet er als volgt uit:
19.00-19.30 uur: Ontvangst met koffie/thee en landgoedlekkernij in ontvangstgebouw ‘De Eik’.
19.30-21.30 uur: Presentatie over de begraafmogelijkheden en tarieven & Rondwandeling over de toekomstige natuurbegraafplaats met bezoek aan ‘De Eik’ en het informatiecentrum.
21.30-22.00 uur: Afsluiting met drankje en gelegenheid tot stellen van vragen.

Locatie: Natuurbegraafplaats de Hoevens, Goorstraat 5A, Alphen
Voor meer informatie en aanmelding:
Email: communicatie@dehoevens.nl , www.natuurbegraafplaatsdehoevens.nl

Op donderdag 12 juni wordt dit programma herhaald voor de uitvaartsector.

Verschillende landschapssferen
Op Natuurbegraafplaats de Hoevens wordt vanaf september de unieke mogelijkheid geboden tot het begraven van een lichaam of urn in de natuur. Bijvoorbeeld onder een mooie boom, met uitzicht op een weide vol wilde bloemen of in een grafheuvel met heide. Voor de realisatie van deze natuurbegraafplaats is 15 ha landbouwgrond omgevormd tot natuurgebied met de bestemming ‘begraafplaats’. Er zijn nieuwe bomen en struiken gepland, er is reliëf aangebracht in het landschap, er is heide ingezaaid en de poelen zijn uitgediept. De natuur krijgt hier de kans om de komende jaren tot volle groei te komen, waardoor er een variëteit aan landschapssferen ontstaat met ruimte voor vlinders, vogels en amfibieën. Te midden van deze natuur kan men zelf een laatste rustplaats uitkiezen, op een plekje dat aanspreekt.

Ontvangstgebouw ‘De Eik’
Wie ter hoogte van de Janshoeve in Alphen gaat kijken, ziet dat er hard gewerkt wordt aan de realisatie van een uniek nieuw gebouw: ‘De Eik’. In dit ontvangstgebouw, dat is gemaakt van eikenhout van het landgoed, is straks ruimte voor een afscheidsceremonie of condoleance tot ca. 200 personen. In het nabijgelegen informatiecentrum kunnen bezoekers vanaf september 7 dagen per week binnen lopen voor meer informatie over de mogelijkheden van de natuurbegraafplaats.
terug naar overzicht