zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2013

PC Hooft Allerzielenconcerten op Herdenkingspark Westgaarde druk bezocht

Geplaatst: 5 november 2013
plaatje: bulletOp zondag 3 november hebben, onder grote belangstelling van veel nabestaanden, op Herdenkingspark Westgaarde twee PC Hooft Allerzielenconcerten plaatsgevonden.
Nabestaanden van overledenen die zijn gecremeerd of begraven op Herdenkingspark Westgaarde, waren persoonlijk uitgenodigd voor de muzikale gedenkbijeenkomst. De belangstelling was zo groot dat er maar liefst twee concerten werden gegeven. Het was alweer de vierde keer dat de Allerzielenconcerten op Herdenkingspark Westgaarde werden georganiseerd.

In de volle Vondelaula werd live muziek van het Malando Kwartet ten gehore gebracht, droegen dichters Frank Starik en Eva Gerlach een aantal prachtigegedichten voor en werd er gezongen door The Gallantry Singers.

Allerzielen is van oorsprong een rooms-katholieke traditie. Tegenwoordig is het echter ook voor niet-gelovigen bij uitstek een dag om hun dierbare overledenen te herdenken. Met het Allerzielenconcert biedt PC Hooft nabestaanden een bijzonder moment van gedenken. Een volle zaal, maar tegelijkertijd toch een intiem concert, waarplaats is voor een lach en een traan.

PC Hooft
PC Hooft is verzekeraar en verzorger van uitvaarten. De start van PC Hooft ligt als Coöperatie PC ruim tachtig jaar geleden in Amsterdam, maar al snel is het werkgebied uitgebreid naar de regio Noord-West Nederland en beslaat inmiddels geheel Nederland. PC Hooft exploiteert en beheert crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra en heeft een zelfstandig verzekeringsbedrijf. Zij regelt en verzorgt uitvaarten voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Uitgangspunt daarbij is onverkort een stijlvolle uitvaart te verzorgen voor een redelijke prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden. PC Hooft biedt voor ieders wens en budget een passende uitvaart. Via uitvaartcompact.nl en uitvaartdirect.nl biedt PC Hooft haar uitvaartdienstverlening op internet aan. In Belgë en Duitsland kan dat via uitvaartcompact.be en bestattungkompakt.de.
terug naar overzicht