zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2013

Nieuwe natuurbegraafplaats in Friesland

Geplaatst: 27 september 2013
plaatje: bulletHet Friese Nieuwehorne krijgt een natuurbegraafplaats. De gemeente steunt een initiatief om het voormalig productiebos aan de Achtste Wijk te gaan gebruiken als natuurbegraafplaats, dat meldt de Weekkrant Fryslân.
De gemeente is inmiddels bezig met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan. De begraafplaats bestaat uit 11 hectare bos. Bezoekers kunnen hun auto in het bos parkeren waardoor er geen parkeeroverlast ontstaat.

Buurt betrokken bij plannen
Het lijkt er op dat de initiatiefnemers goed hebben gekeken naar andere uitvaartgerelateerde projecten in Nederland. De omwonenden zijn betrokken bij de plannen en er is overleg geweest met Plaatselijk Belang Oude- en Nieuwehorne. Aan het begin van de zomer is er ook een openbare informatiebijeenkomst geweest waar men vragen kon stellen. Mede door deze betrokkenheid en openheid lijkt het er op dat de omwonenden de plannen steunen.

De gemeente gaat er van uit dat er gemiddeld één keer per week een begrafenis zal zijn op de natuurbegraafplaats. Men verwacht dat er voor ongeveer veertig jaar genoeg ruimte is voor het uitgeven van nieuwe graven.
terug naar overzicht