zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2013

Officiële opening Natuurbegraafplaats Slangenburg

Geplaatst: 17 juni 2013
plaatje: bulletIn de bosrijke omgeving van landgoed Slangenburg ligt de gelijknamige begraafplaats. Na een aantal jaren van voorbereiden en ontwikkelen is de begraafplaats nu uitgebreid met een gebied waar men op een natuurlijke manier begraven kan worden: Natuurbegraafplaats Slangenburg.
Natuurbegraafplaats Slangenburg wordt officieel geopend door wethouder Peter Drenth op donderdag 13 juni om 14.00 uur. Aangezien er inmiddels twee overledenen begraven zijn op de natuurbegraafplaats, volgt er een ingetogen programma. Muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Firma Irma en Hans Keuper. Beide muzikanten komen uit Doetinchem en kennen de streek goed.

Natuurbegraven
Op een natuurbegraafplaats kan begraven worden in de vrije natuur. Er kan naar eigen voorkeur een plek worden gereserveerd in een bloemenweide of tussen bomen, waar het lichaam wordt teruggegeven aan de aarde. Alle materialen die begraven worden moeten biologisch afbreekbaar zijn. Kenmerkend voor een natuurbegraafplaats is dat de afzonderlijke graven niet herkenbaar zijn, maar opgaan in het grote geheel. Boven op het graf kunnen bomen geplant worden of natuurlijke bloemenmengsels gezaaid. Zo vormt de natuur het monument voor de overledenen. Wandelpaden, bankjes en de mooie omgeving maken Natuurbegraafplaats Slangenburg een prettige plek voor nabestaanden om te gedenken.
terug naar overzicht