zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2013
plaatje: Hart van hout, kistjes voor prematuur en voldragen overleden kindjes

Hart van hout, kistjes voor prematuur en voldragen overleden kindjes

Geplaatst: 25 maart 2013
plaatje: bulletArnaldo Lopez maakt sinds het overlijden van zijn eerste zoontje *Silvan in 2007 grafkistjes in hartvorm van hout voor prematuur en voldragen overleden kindjes.
Voor het kistje gebruikte hij een beukenhouten stronk welke al enige tijd bij iemand in de tuin had gelegen. Deze zou normaal gesproken als brandhout in de kachel zijn verdwenen.
Nadat Arnaldo het hout bewerkt had verscheen er een prachtige tekening in het hout, `slaap` genoemd en veroorzaakt door een schimmel. Inmiddels maakt Arnaldo
naast de kistjes ook urnen van massieve houtsoorten als eiken en noten, maar het beukenhout met die speciale tekening had hij tot nog toe niet meer kunnen vinden.

Het geluk wil dat er in de familiekring een oud hovenier is die weer een boswachter kent… en zo wil het toeval dat er al enige tijd een oude beuk in het bos ligt.
En zo werd vandaag de oude kettingzaag, ooit aangeschaft voor het eerste kistje van z`n zoon weer tevoorschijn gehaald en een goede vriend met aanhanger
opgetrommeld om de dode reus op te halen.

Na een paar uurtjes flink doorzwoegen ligt het werkelijk prachtig getekende hout nu te wachten om omgetoverd te worden tot prachtige, unieke harten.

Zie www.HartVanHout.nl voor meer info.








terug naar overzicht