zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2012
plaatje: Consument heeft grote waardering voor uitvaartzorg
Onderzoek Stichting Keurmerk Uitvaartzorg: prijstransparantie en vakbekwaamheid op wensenlijst

Consument heeft grote waardering voor uitvaartzorg

Geplaatst: 31 augustus 2012
plaatje: bulletUtrecht – Consumenten hebben hoge waardering voor de uitvaartzorg. Belangrijke kwaliteitseisen zijn duidelijkheid vooraf over de prijs en vakbekwaamheid (respectievelijk 87,5% en 82,3%). Dit blijkt uit onderzoek van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg.
“Consumenten hebben hoge verwachtingen van uitvaartondernemers”, zegt Matthijs de Gee, voorzitter van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. “Terecht natuurlijk. Het is daarom goed om te zien dat twee elementen van het Keurmerk, prijstransparantie en vakbekwaamheid, zeer belangrijk zijn voor de consument. We zijn met de hele branche goed op weg om de hoge verwachtingen waar te maken.”
Uit het onderzoek, uitgevoerd door DirectResearch onder ruim 500 respondenten, blijkt dat mensen die onlangs een uitvaart hebben meegemaakt, hoge tot zeer hoge rapportcijfers (8, 9 ) geven voor de dienst. De persoonlijke zorg, de uitgebreide bijzondere mogelijkheden en de feilloze organisatie worden vaak genoemd als positieve punten.

Al 85% uitvaarten met het Keurmerk
Steeds meer uitvaartverzorgers beschikken over het Keurmerk; in totaal verzorgen zij nu al 85% van alle uitvaarten in Nederland. Jaarlijks toetst een onafhankelijke instelling of zij nog aan de hoge kwaliteitseisen voldoen:

  • Heldere afspraken over de uitvoering
  • Transparante kostenbegroting
  • Goede organisatie van de uitvaart
  • Bekwaam personeel
  • Doelmatige klachtenafhandeling
  • Jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek

Onder consumenten is het Keurmerk Uitvaartzorg nog niet erg bekend. 82,3% van de ondervraagden heeft hier nog nooit van gehoord. De Stichting Keurmerk Uitvaartzorg start dit najaar een consumentencampagne om hier verandering in te brengen. Hierover zal tijdens de branchebijeenkomst op 26 september in Gorinchem meer bekend worden gemaakt.

terug naar overzicht