zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2012
plaatje: Chinese begraafplaats Fu Shou Yuan wil begraafplaats realiseren in Apeldoorn

Chinese begraafplaats Fu Shou Yuan wil begraafplaats realiseren in Apeldoorn

Geplaatst: 5 juni 2012
plaatje: bulletApeldoorn krijgt mogelijk een grote begraafplaats voor Chinezen. Een uitvaartorganisatie uit Shanghai wil er een grote begraafplaats realiseren voor Chinezen uit de Benelux, dat meldt de Stentor.
Werkbezoek
Tijdens een werkbezoek aan Apeldoorn toonde een Chinese delegatie onlangs belangstelling voor Apeldoorn als locatie. De voorkeur zou uitgaan naar een locatie die wat hoger is gelegen omdat het een Chinese traditie is om overledenen te begraven op heuvelachtig terrein.

De Stentor meldt dat de Chinese onderneming (de Fu Shou Yuan Group) zichzelf als toonaangevend omschrijft in China. De nieuwe begraafplaats moet tussen de 18 en 30 hectare groot worden. De gemeente Apeldoorn is enthousiast over de plannen van het bedrijf en gaat opzoek naar locaties die mogelijk geschikt zijn. De gemeente zou volgens de Stentor ook het beheer, de administratie en de uitgifte van de graven op zich willen nemen.

Uitvaart.Com en China
In 2006 en 2008 organiseerde Uitvaart.Com, exploitant van o.a. de sites www.uitvaart.nl, www.uitvaartbranche.nl, www.condoleance.nl etc, een groepsreis naar China voor de top van het Nederlandse uitvaartwezen. Fu Shou Yuan is gedeeltelijk in handen van een private partij en gedeeltelijk in handen van de overheid. Er worden alleen urnen begraven. De begraafplaats kenmerkt zich verder door een groot gebouw waar urnen worden bewaard, een zogenaamd columbarium. Op de begraafplaats lagen, ten tijde van de studiereis in 2006, de as van 28.700 overledenen begraven en was de begraafplaats nog voor 40% leeg.

Bekijk hieronder een aantal foto`s van Fu Shou Yuan cemetery gemaakt tijdens de studiereis van 2006.










Het grote gebouw op de achtergrond is een columbarium


Grafsteen van twee geliefden, geboren en gestorven op exact dezelfde datum. Ze pleegden zelfmoord


Graf van een beroemde Chinese opera-ster


Indrukwekkende waterpartijen op de begraafplaats


De groep werd rondgeleid met elektrische wagen



---------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!
terug naar overzicht