zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2012
plaatje: Veel belangstelling open dagen uitvaartcentrum Enschede

Veel belangstelling open dagen uitvaartcentrum Enschede

Geplaatst: 4 juni 2012
plaatje: bulletOp woensdag 30 mei werd Uitvaartcentrum Enschede aan de Weth. Beversstraat 104 officieel door burgemeester Den Oudsten geopend. Afgelopen weekend organiseerde Vredehof Uitvaartverzorging in het nieuwe uitvaartcentrum Open Dagen en stonden de deuren voor iedereen open.
Er was veel belangstelling, zo’n 2000 bezoekers bekeken de afgelopen dagen het nieuwe uitvaartcentrum. De bezoekers waren enthousiast over de inrichting en mogelijkheden van het nieuwe uitvaartcentrum. Het werd de bezoekers duidelijk dat over de indeling van Uitvaartcentrum Enschede heel goed is nagedacht. Met name de fraaie ontvangsthal met aangebouwde lichte serre, die de mensen de mogelijkheid biedt om binnen te kunnen wachten bij condoleances, de grote aula en de sfeervol ingerichte 24-uurs familiekamers oogstten veel waardering bij de aanwezigen. Maar ook over de verzorgingsruimte met de naastgelegen opvangkamer werden veel positieve geluiden gehoord. Deze verzorgingsruimte biedt mensen de gelegenheid om betrokken te zijn bij het verzorgen van de overledene.

Thanatopraxie
Daarnaast werd er met veel interesse geluisterd naar de uitleg van de thanatopracteur van Vredehof over het hoe en waarom van thanatopraxie (lichte balseming).



Na de rondleiding werden de bezoekers gastvrij ontvangen in een speciaal daarvoor geplaatste tent en was er koffie voor de volwassenen, de kinderen konden zich nog uitleven op het springkussen en meedoen aan de ballonwedstrijd. Uitvaartcentrum Enschede kan terugkijken op een positieve start. Vanaf 4 juni is Uitvaartcentrum Enschede in bedrijf en is de aula aan de Tromplaan definitief gesloten.
terug naar overzicht