zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2012
plaatje: Villa Weverslo start  programma voor cultuur rondom het levenseinde

Villa Weverslo start programma voor cultuur rondom het levenseinde

Geplaatst: 21 mei 2012
plaatje: bulletMet een serie van vier bijeenkomsten start Villa Weverslo zijn activiteiten als cultureel centrum. In de periode mei – juli krijgt het thema ‘ontmoeting’ op verschillende manieren en vanuit diverse invalshoeken aandacht. Er is muziek en zang, een lezing, een workshop en kleinkunst.
Iedereen is welkom
De vier programma’s hebben elk een eigen karakter, zodat er voor elk wat wils is.
1. In de muziek ontmoeten we elkaar
Op woensdag 30 mei opent het programma met musicus en muziektherapeute Els Denessen uit Reuver. Zij zingt Keltische liederen en begeleidt zichzelf daarbij op de harp. Tevens vertelt zij over haar werkwijze om mensen via muziek te ontmoeten.
2. Omgaan met mensen in de laatste levensfase
Margriet van Glabbeek uit Leunen, begeleider en opleider van mensen die werken als vrijwilliger in de palliatieve zorg, verzorgt op maandag 11 juni een workshop. Haar stelling is: ‘In onze samenleving praten we meer over de geboorte dan over de laatste levensfase en de dood.’ Aan de orde komt de vraag hoe we goed contact hebben met mensen in de laatste levensfase.
3. Rituelen rondom de dood bestaan al eeuwenlang
Met een lezing over wereldwijde rituelen rondom de dood door de eeuwen heen, levert William Arfman uit Nijmegen op dinsdag 26 juni zijn bijdrage aan het programma. Hij studeerde vergelijkende religiewetenschappen en is promovendus op het onderwerp ‘rituele dynamiek van hedendaagse collectieve herdenkingen. Iets waar we vooral de laatste jaren veel mee te maken hebben.
4. De teksten en liedjes van Jules de Corte houden ons een spiegel voor
De eerste programmareeks wordt op zaterdag 7 juli afgesloten met een optreden van kleinkunstenaar Henk Deters en verhalenverteller en regisseur Frans van de Pas uit Ysselsteyn. Zij zingen teksten en liederen van Jules de Corte en vertellen verhalen over deze bijzondere kunstenaar uit de Peel ons een spiegel voorhoudt.

Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00uur in Villa Weverslo, Stationsweg 65 in Venray. Kaarten ŕ € 5,00 kunnen gereserveerd worden via natuur@weverslo.nl Meer informatie: www.weverslo.nl

Gedichten
Het programma voor Villa Weverslo is geďnspireerd op vijf thema’s die altijd spelen rondom het levenseinde van mensen. Het zijn ontmoeting, bemoediging, beleving, inspiratie en bezinning. Zij vormen de Muzen van Weverslo; helpen ons door moeilijke momenten. Villa Weverslo biedt tevens de mogelijkheid voor het houden van uitvaartbijeenkomsten en beschikt over een eigen mortuarium voor verzorging en opbaring van overledenen.
Op de Natuurbegraafplaats Weverslo treft u in dezelfde periode op de vijf Muzenplekken gedichten die geďnspireerd zijn op bijzondere ontmoetingen met bezoekers van de natuurbegraafplaats. Voor meer informatie: www.weverslo.nl of tel. 0478 515721
terug naar overzicht