zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2012

Uitvaarthuis Glanerbrug snel van start

Geplaatst: 6 maart 2012
plaatje: bulletVoor de inwoners van Glanerbrug komt er een nieuwe faciliteit om afscheid te nemen van hun dierbare overledene. Het parochiebestuur Maria Vlucht en Vredehof Uitvaartverzorging hebben besloten om op de benedenverdieping van de Pastorie aan de Kerkstraat twee rouwkamers te realiseren, alsmede gelegenheid te geven voor condoleancebezoeken. De kamers staan ter beschikking van alle inwoners van Glanerbrug, ongeacht gezindte, verzekering en de door de familie gekozen uitvaartondernemer.
Al vele jaren bestond er in Glanerbrug de mogelijkheid om in het Dr. Ariënshuis opbaringen en condoleances te laten verzorgen. In het Ariënshuis waren hier in het “kloostergebouw” twee kamers voor gereserveerd en ingericht. Hier werd met regelmaat gebruik van gemaakt. Ook kon gebruik worden gemaakt van de kapel voor het houden van rouwdiensten.

Er deden zich 2 ontwikkelingen voor:
• Het Dr. Ariënshuis heeft nieuwbouwplannen. Een volwaardige en voor iedereen toegankelijke aulafunctie past niet in deze plannen
• Aan de Kerkstraat, midden in het dorp, staat een pastorie uit begin vorige eeuw, die uitstekend voldoet aan de eisen die aan kleinschalig opbaren gesteld moeten worden en goed toegankelijk is.

Uit contacten tussen het Parochiebestuur Maria Vlucht en Vredehof Uitvaartverzorging is voortgevloeid dat op de benedenverdieping twee opbaarkamers gerealiseerd gaan worden die 24 uur per dag voor de familie toegankelijk zijn. In feite is het dus een huiskameropbaring, maar dan niet bij de nabestaanden zelf thuis. Het krijgt daarom dan ook de naam “Uitvaarthuis Glanerbrug”. De familie krijgt zelf de sleutel van de betreffende opbaarkamer en kan onbeperkt op bezoek, terwijl de overledene de gehele opbaarperiode in de kamer verblijft. Er is ook een eigen buiteningang en parkeergelegenheid.
Niet alleen Vredehof, ook alle andere uitvaartondernemingen kunnen gebruik maken van het Vredehof “Uitvaarthuis Glanerbrug”. Voor iedereen geldt vanzelfsprekend dan ook hetzelfde opbaartarief. Het wordt echt een opbaarlocatie voor iedereen, ongeacht gezindte.
Vredehof Uitvaartverzorging en de locatieraad Glanerbrug verwachten hiermee tegemoet te komen aan een behoefte die bestaat binnen de Glanerbrugse bevolking. Het past ook bij het beeld dat door onderzoek van Vredehof in Glanerbrug in het verleden is verricht.

De werkzaamheden zijn begonnen in de week van 13 februari. Omdat het vrijwel alleen werkzaamheden binnen betreffen en het pand met de huidige indeling als basis perfect voldoet aan de gestelde eisen, zullen de werkzaamheden slechts een beperkte tijd in beslag gaan nemen en wordt verwacht dat in april de eerste opbaringen plaats kunnen gaan vinden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met H.J. Wormgoor, directeur Vredehof Uitvaartverzorging, tel 053 4312389 of hwormgoor@vredehof.nl. Meer informatie over Vredehof Uitvaartverzorging op www.vredehof.nl.
terug naar overzicht