zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2012

Nieuw crematorium langs A27 in het Gooi

Geplaatst: 29 februari 2012
plaatje: bulletOp het terrein tussen de A27 en Sherpa in het Gooi wordt mogelijk een crematorium gerealiseerd, dat meldt Dichtbij.nl. Het plan komt van Van der Wardt Bouw uit Eemnes dat er oorspronkelijk een park met recreatiewoningen wilde bouwen.
Het bedrijf wil een crematorium met drie zalen. Het moet een landgoedachtig geheel worden waarbij bestaande contouren overeind blijven. Het is de bedoeling dat de zalen worden gebouwd op palen waardoor het landschap er onderdoor kan lopen.

Volgens de directeur van het bedrijf is grote behoefte aan een crematorium in het Gooi. Volgens hem reageren uitvaartondernemers uit de regio heel enthousiast op zijn plannen. De ondernemers zijn ook erg te spreken over de exploitatie die niet in handen zal komen van een groot uitvaartketen. In het artikel in Dichtbij zegt de directeur van het bouwbedrijf verder dat het crematorium in Bilthoven overvol is.

Mogelijk zal er ook een restaurant worden gebouwd nabij het crematorium. Hier kunnen families na de crematie terecht voor wat eten en een borrel. Het restaurant kan overigens ook gebruikt worden door mensen die wandelen in het gebied. De gemeente laren zou zeer enthousiast zijn over de plannen en dat is nodig ook want de gemeenteraad zal moeten instemmen met een aanpassing van het bestemmingsplan.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!
terug naar overzicht