zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2011

Programma in de maand oktober Natuurbegraafplaats Bergerbos

Geplaatst: 4 oktober 2011
plaatje: bulletZondag 23 oktober, de jaarlijkse bollen en knollendag
Vanaf dit jaar gaan we deze dag uitbreiden met andere zaken rond de grafbedekking en noemen deze dag voortaan de dag van de natuurlijke grafbedekking.
Aanwezig zijn Yvonne Velthuis van de Wildeplantenkwekerij uit Cadier en Keer. Ook onze vaste kweker van Stinse planten Pascal Jongen van kwekerij Marnis uit Schimmert is weer aanwezig met een samengesteld bollen en planten sortiment dat is afgestemd op de grondcondities van de natuurbegraafplaats.

Naast beide kwekers, is ook onze vaste steenbewerker Wouter Bouwman uit Nijkerk aanwezig , hij geeft adviezen en een demonstratie in belettering van ruwe stenen en keien. Voor het eerst is ook Wiel Francot uit Stevenweert aanwezig, zijn specialiteit is het beletteren van Flagstones, heel apart en dus ook heel bijzonder!

Beeldend kunstenaar Chrys Steegmans uit Maastricht werkt met natuurlijke gedroogde materialen en natuurlijke kleuren die in een bosrijke omgeving niet misstaan. Vers groen en dus ook verse bloemen worden daarbij gemeden. Tot slot Wendy Zeuren uit Baexem, Wendy is onlangs gestart met haar bedrijfje ZEIN en legt zich toe om aan groepjes uit te leggen, hoe op een heel gemakkelijke manier met heel eenvoudige middelen hele mooie grafstukjes gemaakt kunnen worden .

zondag 30 oktober, Dag van de Stilte
Stilte is universeel, zij is van niemand en ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Het platform stilte.org vraagt om meer aandacht voor stilte en is verheugd te kunnen meedelen dat 30 oktober is uitgeroepen tot Dag van de Stilte in Nederland en Vlaanderen.

Het doel van de jaarlijks terugkerende themadag is om de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek. Op deze dag dag worden er in het hele land stilte-activiteiten georganiseerd. Elke provincie biedt een ruime keus aan mogelijkheden om met elkaar of alleen stil te zijn. Er zijn stiltewandelingen gepland, stille maaltijden, stille dansvoorstellingen, exposities en nog veel meer. Op www.dagvandestilte.nl kun je jezelf en je bedrijf aanmelden met een stilteactiviteit voor die dag. Je kunt ook iets uitzoeken waar je zelf aan wilt deelnemen. Het belooft een inspiratievolle stille dag in Nederland te worden! Ook de Natuurbegraafplaats Bergerbos doet mee aan de deze dag.

Op zondag 23 oktober, dus op de zondag van de natuurlijke grafbedekking zal Heide Marie Fischer, coördinator Dag van de Stilte, gedurende 11.00 tot 17.00 uur uitleg over de Dag van de Stilte geven.

Tot slot
Zoals ieder jaar op 23 december 19.00 uur zal ook dit jaar weer de Kerstoverdenking in de openlucht plaatsvinden op Natuurbegraafplaats Bergerbos .

Dit jaar zal de Roermondse zangeres Nathalie Landsweer en uillian pipes speler Herman van den Berg, komt deze avond weer opluisteren( heel bijzonder). Net als ieder jaar begint de Kerstoverdenking op 19.00 uur en vragen we rekening te houden met de te verwachte drukte om zeker op tijd aanwezig te zijn .
Een week voor de kerst volgt meer informatie.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!
terug naar overzicht