zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2011
plaatje: Aeden Begraafplaatsen biedt duurzaam beheer van begraafplaatsen
Verandering in beheer van begraafplaatsen

Aeden Begraafplaatsen biedt duurzaam beheer van begraafplaatsen

Geplaatst: 4 juli 2011
plaatje: bulletHet beheren van de begraafplaats is een kerntaak van de gemeenten. Met de aankomende overheidsbezuinigingen wordt het in eigen beheer houden van de begraafplaats steeds moeilijker. Vandaar dat er vanuit de gemeentelijke overheden een groeiende belangstelling bestaat voor het uitbesteden van het beheer.

Aeden Begraafplaatsen biedt een breed pakket van diensten voor duurzaam beheer van begraafplaatsen waarbij de gemeente de totale regie houdt.
Begraafplaatsbeheer vergt een gedegen aanpak en uitvoering. Uitgangspunt vanuit Aeden Begraafplaatsen is om een hoger kwaliteitsniveau te bereiken en binnen de budgetten te blijven. Aeden Begraafplaatsen levert modulaire diensten waarbij de opdrachtgever kan kiezen voor een compleet pakket of deeltaken.

Aeden is een nieuwe activiteit van de ANS Adviesgroep gevestigd in Amsterdam en Rotterdam. ANS is een ingenieurs- en adviesbureau dat o.a. actief is op het gebied van beheer en grond, weg en waterbouwprojecten. “We werken veel voor overheden en hebben op het gebied van de (her-) inrichting van begraafplaatsen gemeenten geadviseerd en projecten uitgevoerd”, aldus Belinda Boekee van de ANS Adviesgroep en tevens initiatiefneemster voor de nieuwe activiteit “Aeden Begraafplaatsen”. De discussie binnen deze overheden om het beheer van begraafplaatsen uit te besteden is nu actueel met name vanwege de overheidsbezuinigingen. “We zijn al met verschillende gemeenten in gesprek. Kernpunt is dat we het punt van kostenbeheersing bereiken en gemeenten de regie gaan voeren. Gemeenten behouden controle, want het betreft per slot van rekening een kerntaak.”

Voor meer informatie:
ing. B.J. (Belinda) Boekee MSc.
Telefoon 06 40 16 82 56
E-mail: b.boekee@ans-adviesgroep.nl

Aeden Begraafplaatsen
Bert Haanstrakade 182, 1087 DK AMSTERDAM
Postbus 6448, 1005 EK AMSTERDAM
Telefoon +31 (0)20 7670136

www.aedenbegraafplaatsen.nl
Via de website kan een brochure worden gedownload.
terug naar overzicht