zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2011
plaatje: PCB introduceert vriendelijke rieten uitvaartmanden

PCB introduceert vriendelijke rieten uitvaartmanden

Geplaatst: 28 juni 2011
plaatje: bulletEen alternatief voor de traditionele houten kisten zijn de rieten manden. PCB Uitvaartzorg heeft sinds kort milieuvriendelijke eco-manden in haar kistenassortiment opgenomen. Ze ogen vriendelijk, warm en zacht. ‘Het voelt natuurlijker en we hebben ons moeder dichterbij ervaren’, zo zegt een nabestaande.
De rieten manden dragen het WTFO Fair Trade keurmerk. Dit wil zeggen dat ze in lage lonen landen worden gemaakt, zoals China en India. De plaatselijke boeren krijgen een eerlijke prijs voor de materialen. De materialen worden op een verantwoorde manier gekweekt en geoogst. De arbeiders die de manden maken krijgen eerlijk loon; kinderarbeid is niet aan de orde. Bij het vervaardigen worden geen schadelijke stoffen gebruikt. Dus bij crematie komen geen schadelijke afvalstoffen vrij. Een andere belangrijke eigenschap van de manden is dat ze bij begraven sneller opgaan in de natuur dan de houten kisten.
Met het opnemen van de manden in het kistenassortiment draagt PCB Uitvaartzorg een extra stukje zorg bij voor een schonere en groenere uitvaart.
PCB Uitvaartzorg is de regio Utrecht en Nieuwegein Fair Trade partner met Green Coffins, importeur van de rieten uitvaartmanden.

Wilt u meer weten over de Fair Trade Eco uitvaartmanden kijk dan op www.pcbuitvaartzorg.nl.
terug naar overzicht