zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2011
plaatje: Foto: Ulco Glimmerveen/www.ulco-art.nl
Foto: Ulco Glimmerveen/www.ulco-art.nl

Groot nieuw natuurgebied waar natuur, herdenking en bezinning samenkomen

Geplaatst: 21 juni 2011
plaatje: bulletIn Drenthe zijn van oudsher grafmonumenten zoals hunebedden, grafheuvels en urnenvelden te vinden. De Stichting Het Drentse Landschap en Yarden Uitvaartorganisatie hebben de nieuwe Stichting De Eeuwigheid opgericht met als doel in Drenthe een natuurlijk landschap in te richten met de naam De Tuin van de Eeuwigheid. Dit moet een groene oase worden waar natuur, herdenking en bezinning samen komen. De Tuin van de Eeuwigheid zet hiermee een oude traditie in Drenthe voort.
De Tuin belooft eeuwigheid
De Tuin van de Eeuwigheid belooft eeuwigheid. In onze huidige maatschappij worden graven voor bepaalde tijd ter beschikking gesteld en worden na verloop van tijd geruimd. Begraafplaatsen krijgen steeds vaker andere bestemmingen. De Tuin van de Eeuwigheid wordt een plek waar de overledenen eeuwige rust kunnen vinden.

Plannen in volle voorbereiding
Het verdriet na het overlijden van een geliefde is meestal intens, maar wordt nog te vaak diep weggestopt en in stilte verwerkt. Toch is er de laatste jaren een tendens ontstaan om op een persoonlijker wijze afscheid te nemen en te herdenken. Op dit moment zijn de plannen in volle voorbereiding om een locatie te vinden waar de Tuin van de Eeuwigheid kan worden aangelegd. In de Tuin van de Eeuwigheid kan iedereen op zijn eigen wijze overleden geliefden, vrienden of familie bijzetten of gedenken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van urnen in grafheuvels of nissen, het planten van bomen, of het verstrooien van as over het terrein. Maar er kan natuurlijk ook gewoon een lange wandeling worden gemaakt.
terug naar overzicht