zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2011
plaatje: Studiereis natuurbegraven enthousiast verlopen

Studiereis natuurbegraven enthousiast verlopen

Geplaatst: 17 mei 2011
plaatje: bulletVan maandag 9 mei tot en met donderdag 12 mei 2011 organiseerde Joyce Sengers van Landinzicht een studiereis langs enkele zgn. Woodland Burial Sites in Engeland. Gedurende drie dagen kreeg de reisgroep diverse concepten te zien. Variërend van begraven in een weiland tot natuurgraven in een oud bos rond zorgvuldig geselecteerde bomen.
De reisgroep bestond uit 10 personen vanuit verschillende disciplines: overheid, bosbeheer, landschapsarchitectuur en uitvaartverzorging. De gemeente Doetinchem was met enkele vertegenwoordigers present. Zij deden inspiratie op voor de uitbreiding van begraafplaats Slangenburg. Hier zal de eerste gemeentelijke natuurbegraafplaats van Nederland worden ingericht.



Er werden gesprekken met beheerders gevoerd en er waren presentaties van o.a. het Natural Death Centre . De deelnemers waren unaniem zeer positief over de reis en gingen met veel praktische informatie naar huis. De discussie over “wat is nu natuurbegraven?” krijgt hiermee een stevige impuls en zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe initiatieven in Nederland. In september staat de volgende reis gepland. Meer info via www.joycesengers.nl

LANDINZICHT:
Joyce Sengers is landschapsontwerper en is gespecialiseerd in begraaf- en gedenkparken. Zij heeft een bijzondere interesse voor natuurbegraven. In Engeland bestudeerde zij vele natuurbegraafplaatsen en werkte aan diverse projecten daar. Zij verzorgt studiereizen omtrent dit onderwerp.
terug naar overzicht