zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2011
plaatje: Duurzame grafkelders op begraafplaatsen

Duurzame grafkelders op begraafplaatsen

Geplaatst: 6 januari 2011
plaatje: bulletTwee onafhankelijke en toonaangevende onderzoeksinstellingen hebben in de tweede helft van 2010 een zogenaamde Levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd voor grafkelders van Den Boer Econorm.
Deze analyse is een methode om de totale milieubelasting te bepalen van een product gedurende de hele levenscyclus, dat wil zeggen : winning van de benodigde grondstoffen, productie, transport, gebruik en afvalverwerking.
De analyse heeft betrekking op de eco- granulaten die uit sloop-en reinigingsprocessen voor de Den Boer Econorm grafkelders als grondstof worden gebruikt.

De conclusies uit het LCA- onderzoek zijn spectaculair :
1. De DBE grafkelders, leveren een 15 % lagere bijdrage aan het broeikaseffect (Global Warming Potential) ten opzichte van primaire grondstoffen..
2. De totale luchtkwaliteit, verbetert door het gebruik van eco-granulaten. Zo wordt een milieubelasting bereikt die ongeveer 35 % lager is dan de varianten met primaire grondstoffen.
3. De totale milieubelasting ( dit is de gewogen score van de bovengenoemde uitkomsten) , ligt ruim 25 % lager dan de milieubelasting van de varianten met primaire grondstoffen.
4. De toepassingsduur van de DBE grafkelders werd vastgesteld op 75 jaar.

Duurzaamheid is voor onze economie van groot belang voor de toekomst. De nu uitgevoerde analyse geeft aan dat Den Boer Econorm belangrijke stappen heeft gezet op het gebied van nieuwe innoverende productietechnieken. Hergebruik van grondstoffen voor de productie van beton is van groot belang om te streven naar een duurzame maatschappij en duurzame inrichting van begraafplaatsen.

Een uittreksel van het onderzoek kan worden aangevraagd bij info@denboereconorm.nl
terug naar overzicht