zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2010
26 tot en met 30 december, dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur op natuurbegraafplaats Weverslo

Grootste expositie van ruim veertig houtsculpturen rondom het thema natuur beleven en natuurbegraven

Geplaatst: 7 december 2010
plaatje: bulletTijdens de sfeervolle dagen tussen kerst en Nieuwjaar presenteert natuurbegraafplaats Weverslo de grootste kunst expositie van houtsculpturen in Nederland. Vijf houtkunstenaars afkomstig uit heel Nederland exposeren meer dan veertig sculpturen op de natuurbegraafplaats, gelegen in de Peel tussen Venray en Deurne. De vijf houtkunstenaars zijn uitgenodigd op basis van hun betrokkenheid bij de thema’s natuur beleven en natuurbegraven. Allemaal maken ze beeldend werk met een grote zeggingskracht en een sterke innerlijke beleving. De houtsculpturen die daaruit voortkomen zijn net zo verschillend als de kunstenaars zelf. Dat geldt voor werk dat in opdracht is gemaakt en uit het vrije werk dat ze als kunstenaar maken.
Een aantal sculpturen zijn speciaal voor deze unieke expositie gemaakt. Daarnaast presenteren de kunstenaars een selectie van sculpturen die in de ambiance van de natuurbegraafplaats het beste tot hun recht komen. Het resultaat is een boeiende variatie aan stijlen en thema’s, met als gemeenschappelijke noemer de bezinning op het leven. Er zijn ook diverse sculpturen die kunnen dienen als grafteken of daar inspiratie voor kunnen bieden. De expositie toont ook hoe houtkunst kan bijdragen aan het realiseren van een boeiend en gevarieerd natuurbos.
De vijf kunstenaars zijn Wille Schropp uit Duiven, Marja Snoek uit Maartensdijk, Johanna Nijlunsing uit Groningen, Jabn Carel Koster uit Nijkerkerveen en Piet Siebers uit Oirlo. Elke dag zijn een of meerdere kunstenaars aanwezig om tekst en uitleg te geven. Het is ook mogelijk om samen met de kunstenaars de kunst van het houtsnijden te beoefenen en zo te ervaren welk vakmanschap er nodig is om als kunstenaar een boodschap tot uitdrukking te brengen.

Gedurende de openingstijden is er een informatiestand en voor mensen die slecht ter been zijn is er een ‘golfcar’ waarmee de expositie kan worden bezocht. Het bezoekadres is Janslust 11 Heide
terug naar overzicht