zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2010
plaatje: Steeds meer low budget uitvaarten in België
Steeds meer low budget uitvaarten in België

Low budget uitvaarten dé groeiniche van de branche

Geplaatst: 26 oktober 2010
plaatje: bulletLow budget uitvaarten voor armen of mensen die alleen sterven zijn dé groeiniche binnen de Belgische uitvaartbranche. Nadeel van deze niche is wel dat er weinig tot niets te verdienen valt. Per jaar worden een paar honderd Belgen begraven zonder dat er ook maar een familielid of vriend bij is, dat meldt Humo.be.
Sinds uitvaartondernemer Charles Heirbrant uit Brussel met pensioen ging doet hij alleen nog maar low budget uitvaarten voor armen en/of eenzamen. Bij hem kost een begrafenis 1000 euro, zijn belangrijkste klant is het gemeentelijke OCMW. In het artikel zegt Heibrant dat het aantal eenzame uitvaarten de laatste vijf jaar sterk is gestegen. Alleen al in Brussel zou het gemiddeld gaan om één of twee uitvaarten per week. Volgens de redactie van Humo ligt dat aantal in Amsterdam op 15 per jaar.

De Brusselaar zou steeds meer verarmen en vereenzamen. Bij uitvaarten waar los van de uitvaartondernemer geen anderen mensen komen worden vrijwilligers ingezet. Deze mensen van de Vereniging voor Begrafenissen en Crematies brengen de overledene tijdens de uitvaart de laatste groet.
terug naar overzicht