zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2010

Duurdere begrafenis erg in trek

Geplaatst: 25 september 2010
plaatje: bulletMensen met wat meer geld op de spaarrekening laten dit geld steeds vaker ook na hun dood nog rollen. Volgens Reuters zijn duurdere uitvaarten met name in Azië zeer in trek.
De rijkere Aziaat geeft niet alleen veel geld uit voor de mooiste plek op de begraafplaats, ook de kist mag best wat meer kosten. Zo zijn er gouden doodskisten op de markt die een kleine € 70.000,- kosten. Aan rijke mensen die voor een crematie kiezen is ook gedacht, voor hen is er een urn die is gemaakt van Canadese jade. Deze urn is te koop voor € 40.000,-.

Volgens het hoofd van een van de grootste uitvaartonderneming van Azië zijn de exclusieve uitvaarten vooral in trek bij welgestelde Chinezen. Vermogende Chinezen die na hun dood liever niet tussen de wat armere mensen worden begraven kunnen een plek kopen op een van de vijf exclusieve begraafplaatsen voor rijken. Deze recent aangelegde begraafplaatsen zijn zeer chique ingericht met mooie tuinen en een apart vak waar huisdieren kunnen worden begraven.
terug naar overzicht