zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2010
plaatje: Rozen leggen ter nagedachtenis
Herdenkingsmiddag verstrooiterrein De Eendenkooi

Rozen leggen ter nagedachtenis

Geplaatst: 9 september 2010
plaatje: bulletZaterdag 18 september is verstrooiterrein De Eendenkooi - einde Oude Middelhorst, voorbij de Ree - te Haren ้้n middag toegankelijk voor het publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen nabestaanden van mensen van wie de as op dit terrein is verstrooid, vrij rondwandelen. Alle bezoekers ontvangen dit jaar een roos om in het natuurgebied neer te leggen ter nagedachtenis. Tijdens de herdenkingsmiddag kan men het sfeervolle terrein bezoeken, terwijl men nadenkt en herinneringen ophaalt.
De sfeer, begeleiding en opvang ter plekke maken liefdevol herdenken mogelijk. De herdenking is dit jaar voor de zesde keer en wordt elke derde zaterdag in september gehouden.

Behoefte
Met de openstelling willen de organisatoren voldoen aan de groeiende vraag van nabestaanden om de plek waar hun dierbare is verstrooid te kunnen bezoeken. De jaarlijkse openstelling voorziet structureel in de behoefte van nabestaanden. Sinds 1972 is De Eendenkooi in gebruik als verstrooiterrein. Doordat asresten zonder naamsvermelding en op ongemarkeerde plaatsen zijn verstrooid, kunnen nabestaanden zich niet op een bepaalde plek ori๋nteren om te herdenken. De Eendenkooi is de laatste rustplaats van hun dierbare. Gezien de natuurlijke opzet is het terrein niet goed toegankelijk voor minder validen. De herdenkingsmiddag is een gezamenlijk initiatief van zes grote uitvaartondernemingen: Yarden, Algemeen Belang, Monuta, Uitvaartcentrum Boerhaavelaan, Westera Uitvaartverzorging en Uitvaartcentrum Ardante. De middag komt tot stand in samenwerking met Gemeente Haren, Stichting Het Groninger Landschap en Taxi Vrieswijk.
terug naar overzicht