zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2010

Nieuwe activiteiten Vredehof Uitvaartverzorging (Enschede)

Geplaatst: 25 mei 2010
plaatje: bulletAls actieve en betrokken uitvaartonderneming organiseert Vredehof Uitvaartverzorging te Enschede regelmatig activiteiten in de regio Twente. Dit keer gaat het om een lezing over erfrecht, een Open Dag en een dichtwedstrijd. Hier leest u alle informatie.
Lezing over Erfrecht

De wetgeving omtrent de erfbelasting (voorheen Successierecht genoemd) is per 1-1-2010 ingrijpend gewijzigd. Dit kan gevolgen hebben voor mensen met een "testament op de langstlevende". Ook is vaak niet bekend hoe het nu precies zit met het betalen van erfbelasting bij een overlijden.
Mede naar aanleiding van een uitzending van Tros Radar actuele onderwerpen, die aan bod komen tijdens deze informatieve lezing.
De lezing is georganiseerd door Flokstra en De Leeuw Uitvaartverzorging en Mollink Wünsch Notarissen op donderdag 3 juni 2010 in Restaurant Marktzicht, Martinusplein 25 in Losser.

Het programma van de avond:
19.30 – 20.00 uur Zaal open en ontvangst met koffie.
20.00 – ca. 21.00 uur Ontwikkelingen in het erfrecht door notaris mr. W. Meijling, Mollink en Wünsch Notarissen uit Losser
Toegang is gratis. Wel vooraf aanmelden door het sturen van een e-mail bericht o.v.v. naam en aantal personen naar info@vredehof.nl of telefonisch via 053 – 43 12 389.
Meer informatie op www.vredehof.nl/nieuws


Open Dag Flokstra en De Leeuw Uitvaartverzorging

Flokstra en De Leeuw Uitvaartverzorging zet op zaterdag 5 juni 2010 van 10.00 uur tot 16.00 uur haar deuren open van Aula Vredehof aan de Bernhard Leurinkstraat 35 in Losser (de voormalige Aula Oldenhove)
Een prima gelegenheid om kennis te maken met haar medewerkers en voor een kijkje achter de schermen. Er is veel informatie te vinden over allerlei aan de uitvaart gerelateerde producten en diensten. Men kan informatie krijgen van o.a. Crematoria Twente, Declamo, de Uitvaart Informatie Hulplijn, Rouwdrukwerk, Rouwbloemen, Bogra (kisten), Stichting Leendert Vriel N.O. Twente, Stichting Achter de Regenboog en Zorggroep Sint Maarten afd. Thuiszorg.
Ook vindt u er informatie van vrijwilligersorganisaties, en producten en diensten die interessant zijn voor mensen die willen genieten van het leven.
Daarnaast is het om 10.30 uur en om 12.00 uur mogelijk het luiden van de klokken in de Oude Toren bij te wonen gevolgd door een rondleiding door deze unieke toren.
De kleine bezoekers zijn ook van harte welkom. Zij vermaken zich wel op het springkussen!

Dichtwedstrijd “Afscheid in Poëzie”
In verband met de Open Dag organiseert Flokstra en De Leeuw een Dichtwedstrijd voor kinderen van de groepen 7 of 8 van de basisschool. Voor de scholen een unieke gelegenheid om het thema “Afscheid” op een laagdrempelige wijze in de hoogste twee groepen van de basisschool te bespreken. Ieder kind heeft immers wel een ervaring met afscheid nemen. Afscheid van een familielid, een huisdier of van een vriendje dat is verhuisd.
Alle scholen in Losser en Overdinkel hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om deel te nemen. Voor de winnende school is er een leuke prijs.
Kinderen kunnen ook individueel meedoen. En uiteraard is er ook voor de individuele winnaar een leuke prijs te verdienen. De winnende gedichten worden voorgedragen tijdens de Open Dag op 5 juni a.s.
De jury wordt gevormd door de heren Henk Zwijnenberg, uitvaartleider bij Vredehof / Flokstra en De Leeuw en Ton Kremer, spreker bij Declamo.
De gedichten dienen voor 1 juni 2010 ingestuurd te worden naar Vredehof / Flokstra en De Leeuw, t.a.v. Miriam Leussink, antwoordnummer 1401, 7500 VB Enschede. Een postzegel is niet nodig.
Meer informatie over de dichtwedstrijd en de Open Dag is te vinden op www.vredehof.nl/nieuws.

Aanvullende informatie:
Miriam Leussink-Kremers, Commercieel Adviseur (053 – 43 12 389)
Ron de Leeuw, Uitvaartleider (053 - 53 88 411)
terug naar overzicht