zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2010
plaatje: HERINNERINGSPLEK VOOR OVERLEDEN KIND

HERINNERINGSPLEK VOOR OVERLEDEN KIND

Geplaatst: 20 april 2010
plaatje: bulletTilburg – Ouders van overleden kinderen hebben sinds vorige week een speciale herinneringsplek. In de tuin van crematorium Tilburg en omstreken werd het monument “gekleurde herinneringen”voor overleden kinderen onthuld. Het kunstwerk is ontworpen door Isabelle Roskam uit Oisterwijk. “Het werk is een initiatief van crematorium Tilburg, ouders, het St. Elisabeth ziekenhuis en het Twee steden ziekenhuis”, zegt Mariëlle van den Heuvel, directeur van het crematorium.
De onthulling is gedaan door Ine van den Heuvel. Ze is integraal therapeut en onder meer gespecialiseerd in rouwverwerking. Niet iedereen heeft behoefte aan een herinneringsplek. Voor sommige is het fijn om iets tastbaars te hebben, een plek waar je naar toe kunt gaan om te rouwen omdat je kind overleden is.



Ine van den Heuvel weet hoe het is om een kind te verliezen. Haar zoon Tim overleed 24 jaar geleden na zijn geboorte. Dit kunstwerk is een eerbetoon aan Tim en alle overleden kinderen. Ze adviseert ouders om niet te hard te zijn voor zichzelf. “Er is geen richtlijn om te rouwen, hoe het moet of hoort. Blijf vooral dichtbij je hart.” Ouders zijn blij met de verandering in rouwverwerking. “De maatschappij maakt overlijden meer bespreekbaar. De dood is een onderdeel van het leven. En zo willen wij er ook mee omgaan.”

Crematorium Tilburg en omstreken maakt dit voor nabestaanden mogelijk.



terug naar overzicht