zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2009

Speciale aandacht voor Allerzielen in Uitvaartpark Westgaarde

Geplaatst: 23 oktober 2009
plaatje: bulletMaandag 2 november wordt in Uitvaartpark Westgaarde opnieuw aandacht besteed aan Allerzielen. Nabestaanden kunnen op deze dag op een bijzondere wijze hun dierbare overledene gedenken.
Uitvaartpark Westgaarde is op deze dag geopend van 08.00 uur tot 16.00 uur. Nabestaanden worden uitgenodigd voor een bezoek aan de begraafplaats met aansluitend een kopje koffie of thee in het ParkCafé, gehuisvest in het aulagebouw. Bovendien ontvangen nabestaanden een witte chrysant, de bloem die staat voor weemoed en herinnering en een lichtje, dat aangestoken kan worden bij het graf.

Voor zover bekend stamt Allerzielen uit de abdij Cluny, waar abt Odilo in 998 bepaalde dat alle met Cluny verbonden kloosters op de dag na Allerheiligen de gestorvenen op een bijzondere wijze moesten herdenken. In de 14e eeuw werd deze dag algemeen in de Rooms-Katholieke kerk. 2 november is sindsdien een gelegenheid bij uitstek om dierbare overledenen te gedenken.

Ook op Begraafplaats Vredenhof, gelegen aan de Haarlemmerweg 367 in Amsterdam-Westerpark, wordt op deze dag nabestaanden de mogelijkheid geboden hun geliefde overledene op bijzondere wijze te gedenken. Begraafplaats Vredenhof is geopend van 08.00 uur tot 16.00 uur.

Uitvaartpark Westgaarde is onderdeel van de PC Hooft Groep B.V., verzekeraar en verzorger van uitvaarten. De PC Hooft Groep beheert en exploiteert ook crematoria, uitvaartcentra en begraafplaatsen. Tevens is de PC Hooft Groep initiatiefnemer van Uitvaart Compact. Bij Uitvaart Compact is de uitvaart teruggebracht tot de essentie, waardoor zij de goedkoopste uitvaart kan aanbieden. Een uitvaart regelen via Uitvaart Compact kan 24 uur, zeven dagen in de week online via uitvaartcompact.nl of telefonisch via 0800 5080.
terug naar overzicht