zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2009
Goedkoopste uitvaart van Nederland

Uitvaart Compact nu ook telefonisch te regelen en vooraf vast te leggen

Geplaatst: 7 oktober 2009
plaatje: bulletAmsterdam: een jaar nadat de PC Hooft Groep ‘Uitvaart Compact’ heeft geïntroduceerd, blijkt de interesse groot. Uitvaart Compact is een wezenlijk andere uitvaart waarbij de dienstverlening is teruggebracht tot de essentie. Voor een grote groep is daarmee een lang gekoesterde wens van een uitvaart zonder franje vormgegeven. Daarnaast is Uitvaart Compact de goedkoopste uitvaart voor een vaste, zeer lage prijs van € 1800,- voor een crematie en van € 1900,- voor een begrafenis wordt een kwalitatieve en respectvolle uitvaart verzorgd. Niet alleen regelen nabestaanden deze uitvaart geheel via internet, ook willen veel mensen deze goedkope uitvaart voor zichzelf vastleggen. Dit laatste is per 1 oktober 2009 mogelijk. Ook kunnen mensen vanaf die datum 24 uur per dag, 7 dagen per week Uitvaart Compact telefonisch regelen.
Vooraf regelen
Uitvaart Compact is enerzijds bedoeld voor degenen die eenvoudigweg het geld niet hebben om een traditionele uitvaart te betalen. Anderzijds is deze vorm van uitvaart mede ontwikkeld voor een snel groeiende groep mensen die niets meer dan het absoluut noodzakelijke wil wanneer zij een uitvaart moeten verzorgen. Dit betreft dan de eigen wens of die van de overledene. Inmiddels blijkt dus dat mensen het uitvaartproduct dermate interessant vinden, dat zij deze voor zichzelf bij leven willen vastleggen. Het geld voor de uitvaart wordt in deze gevallen in een depositofonds gestort. De aangewezen persoon (meestal een familielid of vriend) wordt van deze beslissing op de hoogte gebracht en kan te zijner tijd, als er sprake is van het overlijden, op eenvoudige wijze Uitvaart Compact in gang zetten.

Telefonisch regelen
Vanaf december vorig jaar kunnen nabestaanden op de site uitvaartcompact.nl heel eenvoudig een melding van overlijden doen en opdracht geven tot een uitvaart via Uitvaart Compact. Omdat sommige mensen niet beschikken over internet, is regelmatig gevraagd om de mogelijkheid om Uitvaart Compact op een ander wijze, bijvoorbeeld telefonisch, te kunnen bespreken. Deze mogelijkheid is dus nu gerealiseerd. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van het nummer 0800 5080. Voor een telefonische bespreking van Uitvaart Compact wordt een kleine meerprijs berekend. De dienstverlening van Uitvaart Compact is beschikbaar in heel Nederland.

Dienstverlening van Uitvaart Compact
Samengevat bestaat de dienstverlening van Uitvaart Compact uit:
  • Melding van overlijden via internet of telefoon
  • Overbrengen van de overledene
  • Verzorgen en kleden
  • Standaard kist
  • Aangifte bij burgerlijke stand
  • Afscheid nemen
  • Crematie of begrafenis in een algemeen graf
  • Bloemversiering
  • Gedenkteken bij begrafenis
  • Asbestemming bij crematie
  • Service digitale rouwkaart

De PC Hooft Groep
PC Hooft Groep B.V. is verzekeraar en verzorger van uitvaarten. De roots van de PC liggen in Amsterdam, maar het werkgebied beslaat heel Nederland. De PC Hooft Groep exploiteert en beheert crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra en heeft een zelfstandig verzekeringsbedrijf. PC Hooft Uitvaartverzorging, regelt en verzorgt al ruim 80 jaar lang uitvaarten voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Uitgangspunt daarbij is onverkort een kwalitatieve uitvaart te verzorgen voor een scherpe prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden.
terug naar overzicht