zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2009
Voor cliënten en relaties van Den Boer Econorm

Dinsdag 27 oktober a.s.: Gratis seminar duurzame inrichting begraafplaatsen

Geplaatst: 22 september 2009
plaatje: bulletDuurzaamheid staat in het middelpunt van de belangstelling. Voor 2010 hebben Europese overheden afgesproken om 50% duurzaam te gaan inkopen. In fases zal dit in 2014 oplopen tot 100%. Een prachtige doelstelling, maar wat zijn de gevolgen voor Begraafplaats Inrichting? Hoe kunt u nu al inspelen op duurzaamheid en uw begraafplaats met duurzame producten inrichten?
Op deze middag is uw inleider Drs. Aad den Boer. In zijn functie als directeur van Den Boer Holding is Aad verbonden aan Den Boer Econorm als senior consultant duurzaamheid en innovatie. Eind jaren 80 groeit bij hem het besef dat de stroom primaire grondstoffen, dus stoffen die in de natuur aanwezig zijn, ooit zullen opraken.

In 1998 wordt het menens. Aad gaat op zoek naar gelijkgestemden in zijn “duurzaamheidsoffensief”. Hij bedenkt de naam “ Cirkelstad” en begint met het toepassen met gerecycled materiaal als grondstof voor betonproducten. Anno 2009 maakt Den Boer Econorm gebruik van zijn deskundigheid en gedrevenheid op het gebied van duurzaamheid. Het resultaat is o.a. een serie tot de verbeelding sprekende producten voor Begraafplaats Inrichting en milieu. Duurzaamheid, gebruik van secundaire grondstoffen en zijn visie op de sociale paragraaf resulteren in producten van architectonisch beton. Zijn bewogenheid om CO2 uitstoot te verminderen en daardoor de luchtkwaliteit te verbeteren is de basis voor een nieuwe visie. Ook u kunt als Gemeente of beheerder bijdragen aan duurzaamheid. Aad den Boer helpt u op weg!

Sinds 2003 is Genius Loci actief bij het ontwikkelen en (her) inrichten van begraafplaatsen. Wilfred Hilbers mag gezien worden als een expert en gedreven ontwerper van begraafplaatsen en de inrichting van de openbare ruimte. Aan de hand van praktische tips presenteert hij een aantal praktijkvoorbeelden en zijn visie op Begraafplaats Inrichting. Gericht op de toekomst, want duurzame inrichting betekent ook vooruit denken en doen. DBE ontwikkelde o.a. samen
met GL systemen voor Bovengronds Begraven en Urnenwanden. De nieuwe generatie grafkelders, vervaardigd uit secundaire grondstoffen is een nieuwe vorm van graftechnologie. Ook is er aandacht voor de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot de belangstelling voor unieke Mausoleums en solar technologie voor ventilatie van graven. Kortom de laatste stand van zaken op het gebied van Begraafplaats Inrichting wordt gepresenteerd in een tot de verbeelding sprekende presentatie.

Ton Vermey van Den Boer Econorm behandelt punten als:
- Aspecten van de nieuwe DBE grafkelder technologie.
- Plaatsing en fundering.
- Afdichting en tijdelijke optische voorzieningen
- Ventilatie en geurreductie.
- Levensduur
- Logistieke procedures.

In de presentatie “Juwelen van de begraafplaats” presenteert Sylvia Dekker van Memorial Design haar visie op de ontwikkeling van RVS grafmonumenten, vazen, windlichten, urnen, kunstwerken, etc. Zij presenteert tevens de Candle Mate “kaarsen dispenser”. Sylvia is directeur van Memorial Design en actief op het gebied van Begraafplaats Inrichting sinds 2006. In september 2009 is Memorial Design onderdeel geworden van DB Holding. Na afloop van haar presentatie nodigen wij u uit de producten van Memorial Design te bezoeken op de Nijverheidsweg.

Na de presentaties kunt u vragen stellen aan Aad den Boer, Wilfred Hilbers, Sylvia Dekker en Ton Vermey.



Wij nodigen u uit om op dinsdag 27 oktober a.s. het gratis seminar:
” Duurzame Inrichting Begraafplaatsen” bij te wonen. Dit seminar wordt georganiseerd door Den Boer Econorm in samenwerking met Genius Loci Begraafplaatsadviseurs, Van Dijk Beton en Memorial Design.

Het middag seminar vindt plaats in de conferentieruimte van Den Boer Econorm BV, Nijverheidsweg 41, 2102 LK Heemstede. Aanvang is 13.30 uur.
terug naar overzicht