zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2009
plaatje: Monuta kiest voor DFW 6000 crematieinstallaties in Ugchelen en Terneuzen

Monuta kiest voor DFW 6000 crematieinstallaties in Ugchelen en Terneuzen

Geplaatst: 29 mei 2009
plaatje: bulletMilieubewust ondernemen wordt steeds belangrijker, ook in crematoria. Om de emissie van mogelijk gevaarlijke stoffen te beperken, heeft DFW Europe bv een crematieoven ontwikkeld met nageschakelde filtertechniek (met warmteterugwinning), de DFW 6000. De uitstoot door deze installatie is vele malen schoner dan de gestelde milieueisen.
Ook bij Monuta staat milieubewust ondernemen hoog op de agenda. Daarom kiest zij voor haar nieuw te bouwen ovenruimtes in crematorium Heidehof in Ugchelen en het crematorium in Terneuzen voor de DFW 6000 crematieoven. Monuta heeft met deze nieuwe crematieovens met filterinstallatie gekozen voor de geavanceerde technologie van DFW Europe bv. Met de DFW 6000 crematieoven, uitgevoerd met de geïntegreerde invoermachine, kunnen de verwachte aantallen crematies per jaar op verantwoorde manier worden uitgevoerd.

Monuta kiest niet alleen voor de levering van nieuwe ovens. Voor de nieuwe ovens en twee bestaande ovens in Monuta-crematoria in Drachten en Nieuwegein is een onderhoudscontract afgesloten voor de DFW-ovens met filterinstallatie. Hiermee is het goed functioneren van de crematieinstallaties gewaarborgd.

Het energieverbruik van de DFW 6000 is voor een crematorium bijzonder gunstig en draagt zo bij aan de duurzaamheid van de installatie. Verder zorgt de geïntegreerde invoermachine ervoor dat de invoer van de kisten bij een oventemperatuur van circa 700 graden Celsius veilig kan gebeuren. Deze invoermachine is tijdens het crematieproces onder de oven gepositioneerd en wordt hiermee aan het zicht onttrokken. Afhankelijk van het aantal crematies per jaar, moet elk bestaand crematorium uiterlijk eind 2012 voorzien zijn van een emissiebeperkende filterinstallatie. Bij nieuwbouw wordt direct voldaan aan genoemde emissienorm.

DFW Europe bv ontwerpt, fabriceert, installeert en onderhoudt al sinds 1992 crematieinstallaties. Het resultaat van deze jarenlange ervaring: moderne apparatuur met een groot bedieningsgemak. Zowel productieproces als apparatuur voldoen aan de strengste Europese milieueisen. Het bedrijf levert totaaloplossingen: crematieovens, filtersystemen, systemen voor asverwerking en besturingsystemen. De nieuwste DFW 6000 en 8000 crematieovens zijn voorzien van de meest energiezuinige brandertechnieken. Het speciale kwik- en dioxinefilter van het filtersysteem is stofvrij uitwisselbaar.

****

terug naar overzicht